У Британії безжалісно розкритикували Зеленського - уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

У Британії безжалісно розкритикували Зеленського - уже відома причина

У Британії безжалісно розкритикували Зеленського - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота завжди уважно спостерігає за розвитком подій в Україні та дає свою адекватну оцінку рішенням команди глави держави Володимира Зеленського. Варто зазначити, що іноземні журналісти також стараються тримати руку на пульсі та у своєму стилі реагувати на найрезонансніші скандали, які спалахують у нашій країні. Так, нещодавно всесвітньо відоме британське видання The Financial Times оприлюднило довгоочікуваний матеріал про гучну відставку Кабміну Олексія Гончарука і кадрові ротації в уряді. Іноземні аналітики звернули увагу своїх читачів на те, що український лідер Володимир Зеленський насправді не хоче суттєвих змін, адже безжалісно звільнив саме тих чиновників, які зарекомендували себе у Європі як реформатори, передає ONLINE.UA.

Британське видання звертає увагу на те, що у відставку пішли міністерка фінансів Оксана Маркарова, генпрокурор Руслан Рябошапка, яких поважали як реформаторів, а також очільник Міністерства економіки Тимофій Милованов, що просував ринок землі. Нова стаття про Україну має назву "Українське потрясіння ставить під сумнів майбутнє реформ".

За словами аналітика BlueBay Asset Management Тімоті Еша, у новому уряді Дениса Шмигаля можна помітити зв’язки з олігархами. На думку експерта, це ставить під сумнів те, чи справді глава держави взагалі має намір щось змінювати.

"Кадрові ротації сталися невчасно і неприродно швидко. Особливо це насторожує у світлі переговорів із МВФ і важливості нової кредитної програми на 5,5 мільярда доларів для України. Верховна Рада 4 березня відправила у відставку уряд Олексія Гончарука. Натомість депутати призначили прем'єр-міністром Дениса Шмигаля та проголосували за склад нового уряду. Призначення відбулося цілим пакетом, без обговорення кандидатур на кожен пост в уряді окремо", - пише аналітик та критикує рішення Зеленського.

Що цікаво, свій коментар виданню дав і колишній секретар РНБО України і міністр фінансів Олександр Данилюк. На його думку, Зеленський несподівано перезавантажив Кабмін, щоб врятувати свій власний рейтинг, який став помітно падати. Данилюк запевняє, що глава держави, на жаль, не розуміє всієї серйозності ситуації та того, до чого можуть призвести поспішні рішення.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, зміни в уряді можуть спровокувати серйозні проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?