У Британії допустили можливість війни за Гібралтар
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії допустили можливість війни за Гібралтар

У Британії допустили можливість війни за Гібралтар
Джерело:  Hromadske

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може зайняти жорстку позицію щодо Гібралтару - однієї з Британських заморських територій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.
Читайте також: НАТО може втратити одного з членів: спливла несподівана проблема
За словами екс-лідера британських консерваторів Майкла Говарда, Мей після виходу Великобританії з Євросоюзу може піти на захист мешканців Гібралтару. Говард порівняв Мей з прем'єр-міністром Маргарет Тетчер, яка була головою уряду з 1979 по 1990 роки, яка захищала інші британські території - Фолклендські острови.
"35 років тому інша жінка-прем'єр послала війська через половину світу, щоб захистити невелику групу англомовних мешканців від іспанського населення. Я абсолютно впевнений, що наша прем'єр вибере таке ж рішення на захист народу Гібралтару", - заявив Говард.
При цьому, як повідомляє видання, кілька британських чиновників вважають тему Гібралтару досить актуальною.
Так, міністр оборони Майкл Феллон заявив, що "Гібралтар буде захищений будь-яким способом", а Ендрю Розінделл, заступник парламентської комісії з питань Гібралтару, взагалі попередив, що Лондон не підпише жодного угоди про Brexit, якщо в ньому не буде чітко прописаний статус цієї території.
"Британці повинні бути і будуть разом. Ми не можемо дозволити, щоб нас залякувала Іспанія", – сказав він.
Також видання наводить висловлювання шеф-міністра Гібралтару Фабіана Пікардо, який попросив Іспанію "не використовувати території в якості розмінної монети".
Як повідомляв ONLINE.UA, 29 березня стало відомо, що Великобританія офіційно повідомила Євросоюз про початок процедури Brexit - виходу держави зі складу організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?