У Британії нарешті пояснили, як Тризуб потрапив у посібник з екстремізму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії нарешті пояснили, як Тризуб потрапив у посібник з екстремізму

У Британії нарешті пояснили, як Тризуб потрапив у посібник з екстремізму
Джерело:  Голос Америки

Поліція Великої Британії отримала примірник з екстремізму, у якому зображено український Тризуб, через угрупування "Національна дія". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За журналістськими даними, Тризуб потрапив у розділ "Татуювання". Фахівці пояснили це жагою крайньоправих угрупувань присвоювати значущі символи, зокрема й державні. Саме тому у матеріалах можна знайти офіційну символіку.

"Символ "Тризуба" включений у той посібник через його використання групою, що має зв’язки з "Національною дією" (National Action) - терористичною групою, оголошеною поза законом у Сполученому Королівстві", - посилається видання на отриманий лист.

Таке угрупування внесли у список заборонених 2016 року. Приводом стало антитерористичне законодавство Великої Британії.

Поліція відмовилася надати більш поширені дані для медіа. Цей примірник існував виключно для внутрішнього користування, тож "назовні" не мала потрапляти й загалом якась інформація про символіку "на обліку".

Як повідомляв ONLINE.UA, посольство України у Британії висловило невдоволеність тим, що офіційна реакція Лондону не включала пояснення, чи буде видалено Тризуб з поліцейського посібника, бо це державний символ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?