У Британії пропонують створити "економічний Рамштайн" для ефективнішої боротьби з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Британії пропонують створити "економічний Рамштайн" для ефективнішої боротьби з РФ

У Британії пропонують створити "економічний Рамштайн" для ефективнішої боротьби з РФ
Джерело:  online.ua

Британська депутатки пропонує організувати "економічний Рамштайн" для того, щоб задушити військову машину Росії, оскільки санкції не мають очікуваного результату.

Джерело: Алісія Кернс

Санкції не змогли зупинити війну Росії проти України

Депутатка від Консервативної партії Алісія Кернс, яка є головою спеціального комітету із закордонних справ Палати громад, виступила на користь створення «економічного Рамштайну».

Вона сказала, що санкції не мали такого сильного впливу на економіку Росії, як сподівалися західні країни.

Ця надзвичайно деталізована тема ще більше підтверджує потребу в «економічному «Рамштайні»» тих, хто бореться за свободу України. Зрозуміло, що нам не вдалося належним чином фінансово задушити військову машину Путіна, і ми повинні завадити йому фінансувати свої атаки на мирних жителів. Ми можемо зробити це, лише якщо мобілізуємося як уряди для координації економічної та військової діяльності.

Чому санкції проти РФ не мали очікуваного резцльтату

Кернс зробила цю пропозицію у відповідь на твіт головного економіста Інституту міжнародних фінансів Робіна Брукса, який написав, що санкції істотно не обмежили здатність Росії вести війну, а також санкції не є стримуючим фактором для країн, які можуть почати війну в майбутньому .

Він зазначив, що коренем проблеми є збільшення санкцій.

Вони можуть бути ефективними при використанні в країнах із дефіцитом поточного рахунку (прикладом є Туреччина в 2018 році), але вони не працюють у країнах із профіцитом поточного рахунку. Це ключовий момент.

Захід ввів санкції проти деяких банків, у тому числі центрального банку, але не всіх. Це означало, що вся готівка з профіциту поточного рахунку Росії була спрямована через непідсанкційні російські банки.

Отже, наші фінансові санкції не завадили Путіну отримати всі свої гроші в обмін на експорт енергоносіїв. Вся ця готівка просто була направлена через інші банки. У результаті фінансові умови в Росії повернулися до довоєнного рівня, що стало великим плюсом для російської воєнної економіки.

Економіст зазначає, що якби Захід запровадив жорстке енергетичне ембарго проти Росії, це дорого коштувало західним країнам, але Росія потрапила б у фінансову кризу, що ускладнило б Путіну війну.

Ембарго також налякало б інші потенційно ворожі країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?