У Британії розшукують невідомого носія бразильського штаму коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії розшукують невідомого носія бразильського штаму коронавірусу

У Британії розшукують невідомого носія бразильського штаму коронавірусу
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу COVID-19 триває на планеті вже понад рік, за цей період медичні фахівці зареєстрували чисельні мутації. Різноманітні штами інфекції поширюються світом, серед яких найбільш відомі “британський”, “південноафриканський”, а також “бразильський”. Останній лише нещодавно дістався європейських країн, а найсуворішими заходами його намагаються стримати у Великій Британії. Нещодавно там зареєстрували шість відповідних випадків, однак одній інфікованій особі вдалося уникнути уваги лікарів та ізоляції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

Згідно з офіційними даними, троє інфікованих “бразильським” штамом коронавірусу знаходяться на території Шотландії, а ще троє — в Англії. Утім, одна людина не заповнила реєстраційну картку перед проходженням тестування, тож її особистість залишилася невідомою в момент отримання позитивного результату.

Результати тесту надійшли до лікарів 14 лютого. Це означає, що операцію проводили напередодні чи за день до цієї дати.

Британська влада звернулася до жителів королівства з невідкладним закликом з цього приводу. Якщо вони здавали тест на коронавірус 12 чи 13 лютого та не отримали результат, або ж точно знають, що не заповнили реєстраційну картку належним чином, їм варто повідомити про це.

Одночасно з цим влада намагається розшукати всіх пасажирів авіарейсу з бразильського Сан-Пауло, який прилетів до Лондона 10 лютого через транзит з Цюриха. Передбачається, що саме на борту цього літака знаходився потенційний пацієнт з новим штамом.

Нагадаємо, цей різновид COVID-19 зареєстрували вперше в Манаусі. Експерти виступили з припущенням щодо підвищеної заразності штаму навіть у порівнянні з “британським”, який так само оцінювали як більш активний до поширення між людьми. “Бразильська” мутація коронавірусу також може ефективніше опиратися наявним вакцинам — це питання необхідно уточнити фахівцям.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже майже у всьому світі почалася вакцинація проти коронавірусу і люди завмерли в очікуванні, коли ж нарешті закінчиться пандемія, але експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я попереджають, що COVID-19 залишиться з нами назавжди. Хоча вони переконані, що найгірший сценарій епідемії вже позаду і пандемію COVID-19 вдасться зупинити на початку 2022 року — саме на той час, як вважають у ВООЗ, з’явиться можливість скасувати всі карантинні обмеження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?