У ВООЗ нарешті назвали терміни, коли закінчиться пандемія коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ нарешті назвали терміни, коли закінчиться пандемія коронавіруса

У ВООЗ нарешті назвали терміни, коли закінчиться пандемія коронавіруса
Джерело:  online.ua

Вже майже у всьому світі почалася вакцинація проти коронавіруса і люди завмерли в очікуванні, коли ж нарешті закінчиться пандемія, але експерти Всесвітньої оргназіціі охорони здоров'я попереджають, що COVID-19 залишиться з нами назавжди. Хоча вони переконані, що найгірший сценарій епідемії вже позаду і пандемію COVID-19 вдасться зупинити на початку 2022 року - саме на той час, як вважають у ВООЗ, з'явиться можливість скасувати всі карантинні обмеження. Такий прогноз про завершення пандемії коронавіруса зробив глава Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге в ефірі данського телеканалу DR, передає ONLINE.UA.

"Найгірший сценарій позаду. Ми знаємо про вірус більше в порівнянні з 2020 роком, коли він тільки почав поширюватися. Вірус буде і далі, але я не думаю, що обмеження будуть необхідні", - заявив Клюге.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я при цьому закликав поки не розслаблятися, оскільки ніхто не може знати як буде розвиватися ситуація напевно і як поведуть себе нові мутації ковіда. Клюге пояснив, що нові штами - це нормальне явище, так як вірус намагається адаптуватися до людей, а тому і мутує. У той же час, експерт визнав, що до мутацій потрібно ставитися серйозно.

На думку Клюге, на даний момент найважливішим є грамотне планування вакцинації. За його словами, ВООЗ уважно стежить за ефективністю вакцин проти нових мутацій COVID-19. Він пояснив, що всі вони при необхідності можуть бути швидко змінені з урахуванням нових мутацій, тому створювати нові препарати з нуля не доведеться.

Важливо відзначити, що недавно глава представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт також зазначав, що коронавірус не вдасться перемогти як мінімум до 2022 року. Він попереджав українців, чо ніхто не знає, як вірус поводитиметься в майбутньому, тому закликав людей пристосувати своє життя таким чином, щоб співіснувати з коронавірусом паралельно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ розкрили реальний масштаб першого спалаху коронавіруса в Ухані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?