У Британії роз’яснили, коли Тереза Мей піде у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії роз’яснили, коли Тереза Мей піде у відставку

У Британії роз’яснили, коли Тереза Мей піде у відставку
Джерело:  online.ua

З’явилась уточнююча інформація щодо того, коли прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей буде відправлена у відставку. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету The Times, голова уряду, швидше за все, залишиться в своєму кріслі до осені – до того часу, коли має відбутись щорічний партійний з’їзд Консервативної партії Великої Британії.

Однопартійці Терези Мей просили її прискорити розв’язання глибокої внутрішньополітичної кризи, в якій опинилась країна після референдуму по Brexit. На думку багатьох із них, ситуацію могла б виправити відставка голови уряду. Однак зараз вже залишилось надто мало часу до виходу Палати громад на літні канікули, які зазвичай починаються в третій або четвертий тиждень липня. Тому відставка Мей зараз малоймовірна.

На Даунінг-стріт, в свою чергу, не залишають планів щодо можливості збереження посади голови уряду за нинішнім керівником. Якщо ще кілька тижнів тому вона натякала про вірогідність своєї добровільної відставки, то тепер прем’єр планує залишитись на чолі Кабінету міністрів, як мінімум, на додаткові чотири місяці. Цей час їй може знадобитися на організацію нового референдуму по Brexit.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що Тереза Мей проводить таємні переговори щодо нового референдуму про вихід Британії з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?