У Британії заявили про загрозу застосування РФ хімічної зброї в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Британії заявили про загрозу застосування РФ хімічної зброї в Україні

У Британії заявили про загрозу застосування РФ хімічної зброї в Україні
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, керівництво його країни дуже насторожено ставиться до загрози застосування Росією хімічної та біологічної зброї у війні проти України.

Джерело:  The Independent

У Британії допускають застосування армією РФ хімічної зброї проти України 

Воллес зазначив, що Росія вже застосовувала хімічну зброю в Сирії та використала біологічну зброю під час отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля у Солсбері у 2018 році.

Депутат від Консервативної партії Тобіас Еллвуд також нагадав заяви ватажка терористичної ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина про ймовірність використання російськими військовими нетрадиційних видів зброї, зокрема, хімічної та біологічної у разі успішного контрнаступу ЗСУ.

Ми завжди маємо бути насторожі щодо поведінки російських військових і навіть президента Путіна, - підкреслив Воллес.

Міністр додав, що Британія напоготові, міжнародна спільнота підтримує діалог і країна готова разом із НАТО підвищувати готовність реагувати на такі ситуації.

Воллес підкреслив, що Британія має дуже насторожено ставитися до того, що станеться далі.

Столтенберг гарантує забезпечення допомоги Україні з боку НАТО 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що наразі найголовнішим завданням Альянсу є забезпечення перемоги України у розв'язаній Кремлем війні.

Найнагальніше завдання зараз - забезпечити перемогу України, щоб російський диктатор Володимир Путін не виграв цю війну, - зазначив Столтенберг.

Він додав, що завдання НАТО полягає в тому, щоб підтримати Україну, як це роблять уже понад рік союзники Альянсу, а також не допустити ескалації цієї війни за межі України.

Столтенберг підкреслив, що важливим аспектом є необхідність озброєння України для захисту від російської агресії зараз і в майбутньому.

Ми не знаємо, чим закінчиться ця війна, але ми знаємо, що коли вона закінчиться, дуже важливо, щоб ми змогли запобігти повторенню історії, - підкреслив генсек НАТО.

Генсек НАТО сказав, що очікує, що Україна приєднається до альянсу, коли війна закінчиться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?