У Британській розвідці назвали цілі російських ІПСО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Британській розвідці назвали цілі російських ІПСО

У Британській розвідці назвали цілі російських ІПСО
Джерело:  online.ua

Інформаційні операції є основним елементом ведення Росією війни. Головними цілями ІПСО є дискредитація українсько влади та зменшення міжнародної підтримки Україні.

Джерело: Міноборони Британії

Як Росія поширює ІПСО

У розвідці Міноборони Великої Британії проаналізували те, як саме Росія поширює і створює інформаційні операції та назвали головні цілі, які переслідує країна-агресорка.

Головними пріоритетами РФ наразі є дискредитація українського уряду та зменшення міжнародної підтримки України.

Повідомляється, що РФ систематично використовувала ІПСО ще із самого початку повномасштабного вторгнення в Україну. Це і було головним елементом стратегії ведення Росією війни.

Росіяни культивують численні канали та проксі-сервери для поширення дезінформації, яку вони ж навмисно створюють.

Одним із компонентів російської дезінформації є “відмивання наративів”, за допомогою якого Росія просуває інформацію з проксі-серверів або неперевірених джерел соціальних мереж. Потім ця інформація проникає в більш популярні або державні ЗМІ.

Це робиться з метою затьмарення джерела інформації, що нібито відділяє Росію від причетності до повідомлення.

А вже потім Росія просуває оманливі фрагменти наративу, маскуючи при цьому свій “інтерес”.

Російські державні актори представляють маніпульовані наративи як організовано, так і опортуністично, – заявили у розвідці Британії.

Які фейки Росія відпрацьовує в Україні

Росія активно здійснює велику кількість інформаційно-психологічних операцій (ІПСО) проти України. Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко розповів online.ua, які є найпоширенішими та чого Росія намагається досягти.

Експерт зазначає, що дійсно, росіяни зараз розповсюджують велику кількість фейків, зокрема щодо великих втрат ЗСУ.

Коваленко нагадав про іншу ІПСО, спрямовану проти України, а саме про масштабну мобілізацію.
За словами експерта, це ІПСО зазнало фіаско, тому що росіяни використали досить добре всім відомі маріонетки російської пропаганди за кордоном.

Експерт підкреслив, що потрібно мати критичне мислення та ставитись скептично до усієї інформації, у першу чергу аналізуючи, хто про це розповідає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?