У бюджет-2022 мають закласти кошти на будівництво кордону – глава МВС
Категорія
Україна
Дата публікації

У бюджет-2022 мають закласти кошти на будівництво кордону – глава МВС

У бюджет-2022 мають закласти кошти на будівництво кордону – глава МВС
Джерело:  online.ua

У МВС закликали передбачити у бюджеті на наступний рік кошти на реалізацію проєкту з будівництва державного кордону. Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. За даними чиновника, вартість проєкту з будівництва державного кордону становить 17 млрд гривень, але гроші на це у держбюджеті на 2022 рік не врахували.

Джерело: пресслужба МВС

Глава МВС вважає пріоритетним укріплення кордону з Білоруссю та Росією і каже, що реалізація проєкту може завершитися вже в найближчі два-три роки. Одним з плюсів від прийняття такого рішення буде можливість у подальшому більш ефективно реагувати на нелегальну міграцію та контрабанду.

“Він дасть можливість відстежувати, навіть з Києва, будь-які рухи на кордоні. Вздовж всіх тисяч кілометрів державного кордону між Україною-Білоруссю, Україною-Росією в пріоритеті”, - зазначив Монастирський.

Гібридні наміри щодо дистабілізації ситуації в Європі

Нагадаємо, міграційна ситуацію на кордоні між членами ЄС - Польщею Литвою, Латвією з одного боку та Білоруссю з іншого загострилася наприкінці літа. Європейські країни, а також високопосадовці НАТО перекладають провину за загострення ситуації на режим Олександра Лукашенка. Його звинувачують у співпраці з російським лідером Володимиром Путіним задля тиску в рамках гібридних намірів щодо дистабілізації ситуації в Європі.

Зі свого боку, Лукашенко заявляє, що в Польщі розгортають цілі корпуси біля кордонів Білорусі і звинувачує європейські країни у нагнітанні ситуації. Крім того, днями він озвучив погрози щодо відповіді на запровадження проти нього посиленої санкційної політики зі сторони країн Євросоюзу. Зокрема, він дав зрозуміти, що може відповісти на економічні обмеження шляхом припинення транзиту природного газу через Білорусь.

 Польща фіксує підготовку білоруською стороною силового прориву кордону

Вчора, 14 листопада, польські прикордонники заявили, що вважають дії білоруських прикордонників підготовкою до силового прориву кордону. Йдеться про те, що групи біженців вже складають свої намети, а спецпризначенці режиму Лукашенка оснащують їх певним інвентарем, наприклад, надають балончики зі сльозогінним газом.

РНБО України також готується до ймовірної прориву кордону

Після останнього засідання РНБО України стало зрозуміло, що українські силові відомства також готуються до ймовірної прориву кордону. На кордон додатково направили 8,5 тисячі військових. За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, у Білорусі вже перебуває 16 тисяч мігрантів. У Міністерстві внутрішніх справ наразі визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?