У Чорнобаївці на Херсонщині біля ринку пролунав вибух, є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорнобаївці на Херсонщині біля ринку пролунав вибух, є загиблі

У Чорнобаївці на Херсонщині біля ринку пролунав вибух, є загиблі
Джерело:  online.ua

В окупованій кремлівською армією Чорнобаївці на Харківщині з ранку пролунав потужний вибух в районі місцевого ринку.

Джерело: Facebook-сторінка депутата Херсонської Облради Сергія Хланя

Обставини вибуху у Чорнобаївці

Зазначається, шо в результаті вибуху є загиблі та постраждалі.

Окупанти хочуть залякати людей та помститись за влучні попадання ЗСУ по їхніх артилерійських складах. Намагаються збити високий бойовий дух жителів Херсонщини, вбиваючи мирних людей, - наголосив Хлань.

Інформацію про вибух працівникам пресслужби Херсонської міської ради, що виїхали з захопленої території, підтвердили люди, які мешкають поблизу ринку. Місцеві жителі кажуть, що існує схема: загарбники обстрілюють Чорнобаївку, після цього на місце трагедії прибуває колаборант Стремоусов, що «знімає кіно», що нібито населений пункт обстрілюють ЗСУ.

За словами місцевих мешканців, унаслідок вибуху загинуло двоє людей, кількість поранених називають від 5 до 7 чоловік.

Між тим мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк зазначив, що кремлівська окупаційна армія продовжує спроби штурму Сєвєродонецька.

Через підрив окупантами мостів, логістика з містом ускладнилась, але шляхи сполучення не втрачені.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Росіяни намагаються штурмувати місто з кількох напрямків. Враховуючи, що мости підірвані, то ворог вважає, що він таким чином психологічно тисне на наших воїнів. Зрозуміло, що досить важко, бо ускладнилась логістика, однак шляхи сполучення з Сєвєродонецьком є. Тому продовжуємо боронити місто і тримаємо лінію оборони, - зазначає Стрюк.

За словами мера, наразі роблять усе можливе, щоб налагодити логістику і "знайти більш-менш стабільні рішення".

Стрюк зазначив, що українські військові контролюють промислову зону Сєвєродонецька та периметр, який забезпечує сполучення з Лисичанськом. Нині бої йдуть за середмістя, зокрема, захисники роблять все для витискання ворога із центру міста.

За словами мера, це така "перманентна ситуація з частковими успіхами, десь, може, з тактичними відходами". Загалом "ситуація важка, але стабільна".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?