У Чорнобаївці на Херсонщині та в окупованій Макіївці на Донеччині пролунали потужні вибухи
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорнобаївці на Херсонщині та в окупованій Макіївці на Донеччині пролунали потужні вибухи

У Чорнобаївці на Херсонщині та в окупованій Макіївці на Донеччині пролунали потужні вибухи
Джерело:  online.ua

За інформацією місцевих ЗМІ та Telegram-каналів, в окупованій Чорнобаївці на Херсонщині пролунав потужний вибух. Аналогічні вибухи пролунали у Макіївці та Костянтинівці на Донеччині, які теж перебувають під контролем армії РФ.

Джерело: "УНІАН"

Що відомо про вибух у Чорнобаївці

Наразі офіційної інформації про вибух у Чорнобаївці поки не має. ЗМІ й Telegram-канали, публікуючи фото і відео стовпа чорного диму, що підіймається над селом.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що окупанти та призначені ними колаборанти на Херсонщині побоюються опору збоку місцевого населення, який стрімко нарастає.

Керівництво загарбників пересувається з великою кількістю охорони, в броньованих машинах і бронежилетах, – йдеться у повідомленні. – Місцеві жителі продовжують чинити тотальний опір, - наголошують у Генштабі ЗСУ.

Військовий аеродром у Чорнобаївці російські війська використовують як командний пункт і місце збору літаків і вертольотів. Вперше на цьому аеродромі позиції загарбники розгромили ще 27 лютого. Втім після удару українськими "Байрактарами" росіяни розмістили на тому ж місці нові вертольоти.

Щонайменше два рази у Чорнобаївці були знищені високі чини російської армії, в тому числі російський командувач 8-ї армії-генерал-лейтенант Андрій Мордвічев.

Тим часом, місцеві ЗМІ повідомляють про влучання у підконтрольній бойовикам Макіївці та нашій Костянтинівці, де лунають сильні вибухи. Не виключено, що вибухи є черговою варварською провокацією збоку кремлівської окупаційної армії.

Між тим, протягом минулої доби кремлівська окупаційна армія не менше 6 разів обстрілювала ракетами Донецьку область та проводила мінометні обстріли прикордонної смуги на Чернігівщині.

Зокрема, окупанти вночі влаштували мінометний обстріл території біля села Бучки, артилерійський обстріл території біля села Грем’яч.

Близько 4 ранку окупанти завдали кілька ударів по Немишлянському району Харкова. По області за добу обстрілювали Харківський, Лозівський, Чугуївський, Ізюмський райони.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Вчора ввечері окупанти вдарили по Харківському району, с. Вільхівка, горів дачний будинок. Постраждалих немає. Також вчора ввечері в м. Дергачі через обстріл горів частково дах та будинок. Загалом за добу по області 3 поранених: 2 - Ізюмський район, 1 - Чугуївський, м. Дергачі – 1.

На Луганщині протягом минулої доби окупанти відкривали вогонь зі всіх наявних видів озброєння по Привіллю, Лисичанську, Вовчоярівці, Золотарівці, Лоскутівці, Верхньокам’янці, Білогорівці. Багато руйнувань. Загиблих та поранених немає.

На Донеччині під постійними обстрілами перебувають Бахмут, Воздвиженка, Желанне, Часів Яр, Авдіївка, Слов'янськ, смт. Північне, смт. Південне, Олександрівка. Пошкоджено 52 об’єкти За добу — 3 загиблих 11 поранених цивільних, серед яких 11-річна дівчинка.

Зранку чутно вибухи у Миколаєві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?