Армія РФ намагається штурмувати Лисичанськ з різних боків
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається штурмувати Лисичанськ з різних боків

Армія РФ намагається штурмувати Лисичанськ з різних боків
Джерело:  online.ua

За інформацією очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, кремлівська окупаційна армія залучила велику кількість техніки та військових для захоплення Лисичанська та намагається штурмувати місто одразу з кількох напрямків.

Джерело: Telegram-сторінка Сергія Гайдая

Окупанти задіяли значні сили для захоплення Лисичанська

Гайдай зазначив, що протягом минулої доби кремлівська армія обстрілювала позиції українських військових в районі населених пунктів Прівілля, Лисичанськ, Вовчеярівка, Золотарівка, Лоскутівка, Верхньокам'янка та Білогорорівка.

Голова ОВА зазначив, що у селах палають більшість приватних будинків.

З такою високою щільністю обстрілів встигаємо лише прихистити постраждалих. Ледве встигаємо ліквідувати масштабні загоряння в Лисичанську. Як в багатоквартирному будинку, або в торговому центрі – якби вчасно не загасили пожежу на площі 1800 кв.метрів, важко уявити наслідки, - зазначає Гайдай.

До лікарні у Чернівцях вчора доставили пораненого чоловіка з Лисичанська. У п'ятницю ЗСУ відбили два масовані наступи росіян - у напрямку Верхньокам'янки та Желатинового заводу, де ворог спробував провести розвідку боєм. В обох випадках окупанти відійшли.

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що кремлівська окупаційна армія зазнала невдачі під час спроб штурму населених пунктів  південніше і південно-західніше Лисичанська.

Росіяни продовжують штурмувати Лисичанський НПЗ і закріпили позиції в північно-західній і південно-східній частинах заводу.

Міноборони РФ заявило, що російські війська захопили Лисичанський Желатиновий завод, але українські офіційні особи спростували цю заяву – ЗСУ відбили атаку росіян на завод.

Російські війська атакували Тополівку, північну частину Вовчоярівки та Малорязанцеве, а також блокують українські комунікації вздовж дороги Тополівка-Лисичанськ.


Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Як зазначається, росіяни вели артилерійський вогонь і завдавали авіаударів по трасі Т1302 Бахмут-Лисичанськ, але станом на 1 липня повністю дорогу не перекрили.

У той же час окупанти зосередилися на перегрупуванні і поліпшенні тактичних позицій на північ від Слов'янська.

Загарбники не проводили підтверджені наземні штурми на півночі Харківської області і продовжували обстріли українських позицій на північ від Харкова.

Російські війська завдавали артилерійські та ракетні удари вздовж південного напрямку.

Влада РФ продовжує намагатися розширити резерв новобранців, які можуть воювати в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?