Головне за ніч: ЗСУ зупинили наступ армії РФ під Лисичанськом та Слов'янськом і нанесли потужні удари на півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: ЗСУ зупинили наступ армії РФ під Лисичанськом та Слов'янськом і нанесли потужні удари на півдні

Головне за ніч: ЗСУ зупинили наступ армії РФ під Лисичанськом та Слов'янськом і нанесли потужні удари на півдні
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили спроби штурму кремлівської окупаційної армії в районі Слов'янська та Лисичанська.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ зупинили масштабний наступ окупантів на сході України

На півночі України армія РФ не проводить наступальних дій. З метою прикриття кордону в Брянській і Курській областях противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп. Агресор справив вогняне ураження артилерією позицій сил оборони в прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

Намагаючись порушити системи управління підрозділів ЗСУ ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби в районах населених пунктів, розташованих поблизу державного кордону на території Бєлгородської області.

На Харківщині окупанти намагаються зупинити просування українських військових у бік державного кордону та повернути втрачені позиції за допомогою штурмів.

В районі Слов'янська ворог займає оборонні позиції. Військові РФ безуспішно намагаються штурмувати населений пункт Богородичне.

На Краматорському напрямку обстрілювали зі ствольної і реактивної артилерії райони Білогорівки, маяків і Донецького, а на Лисичанському - Золотарівки та Верхньокам'янського. У напрямку останнього вів наступ, успіху не мав, відійшов.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

На Бахмутському напрямку зафіксовані обстріли з мінометів, ствольної і реактивної артилерії недалеко від вершини, Бахмута і спірного. Також ворог завдав авіаударів в районі населеного пункту Вершина.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали з артилерії різних калібрів райони населених пунктів шуми, Нью-Йорк, залізне, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Мар'їнка, Павлівка, Вугледар, ЗОЛОТА НИВА, Шевченко. Ворожі авіаційні удари зафіксовані поблизу Новобахмутівки та Авдіївки.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує свої зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні просування підрозділів сил оборони України. Вів обстріли неподалік від партизанського, Кобзарців, Прибузького, Таврійського, степової долини, Посад-Покровського, Трудолюбівки, Миколаївки, Потьомкиного і Лупаревого.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання Чорноморського флоту Російської Федерації продовжує виконувати завдання з блокування морських комунікацій і ведення розвідки. У готовності до ракетних ударів по об'єктах на території України противник утримує два носії високоточної зброї.

Винищувальна авіація ЗСУ продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна – небезуспішно надає вогневу підтримку нашим підрозділам у визначених операційних районах.

Російські окупанти бояться опору місцевого населення, яке наростає зокрема в Херсонській області. Керівництво загарбників пересувається з великою кількістю охорони в броньованих машинах і бронежилетах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний опір.

Тим часом на півдні України підрозділи ЗСУ знищили військову техніку, а також склади боєприпасів і живу силу ворога.

Протягом дня по позиціях наших підрозділів, по острову Зміїний і просто по мирних жителях завдано шість авіаційних ударів. Вертольотами, парно і групою, ворог відпрацьовував по Херсонській і Миколаївській областях.

У відповідь українські військові парними нальотами завдали ударів по складах боєприпасів, опорному пункту і скупченню ворожої сили і техніки в районі Снігурівки, Благодатного, Ольгиного і Давидова Броду.

Але вже відомо, що ворожа армія скоротилася на 27 осіб, зенітно-ракетний комплекс "Тор", самохідну гаубицю "Мста-C", 3 одиниці броньованої та автомобільної техніки, - повідомляють представники оперативного командування "Південь".

Крім того, силами оборони знищено 3 польових склади боєприпасів ворога в Херсонській області.

У Херсонському та Скадовському районах ворог продовжував розвідку з виявлення позицій українських підрозділів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?