У Чорноморському регіоні загострилася ситуація - Міноборони почало бити на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорноморському регіоні загострилася ситуація - Міноборони почало бити на сполох

У Чорноморському регіоні загострилася ситуація - Міноборони почало бити на сполох
Джерело:  Крим.Реалії

Очільник Міністрества оборони України Андрій Таран поділився важливими даними - він заявив про те, що через мілітаризацію РФ окупованого Криму у басейнах Чорного і Азовського морів продовжує зростати напруга. Окрім того, наголошується, що країна-агресор створює перешкоди вільному судноплавству в регіоні. За словами Андрія Тарана, російська агресія проти нашої країни залишається головною проблемою національної та регіональної безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Крим.Реалії".

"Я хотів би зробити чіткий і рішучий упор на одному питанні - російська агресія проти України залишається головною проблемою нашої національної і регіональної безпеки", - наголосив Андрій Таран.

Окрім того, зазначається, що держави-учасниці ОБСЄ підтвердили непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Вони висловили стурбованість через проведення Росією 17-21 липня цього року раптових масштабних військових навчань.

Варто також звернути увагу на те, що 17 грудня 2018 року через мілітаризацію Криму, Чорного й Азовського морів ухвалили Резолюцію Генеральної Асамблеєю ООН. Вона вимагає у російської влади вивести свої війська з території Криму і засуджує зростаючу російську військову присутність у регіоні.

Нагадаємо, що декілька днів тому президент РФ Володимир Путін знову відвідав анексований Крим — його вчинок зразу ж розкритикувала не тільки Україна, але й міжнародна спільнота. Трохи пізніше з окремою заявою виступив український лідер Володимир Зеленський, який наголосив, що проти відновлення водопостачання на півострів. Експерт-міжнародник Ігор Соловей запевняє, що у Кремля щодо Криму та України точно є декілька конкретних планів. Перший – військова опція, як це було 6 років тому. Другий варіант – політико-дипломатичний тиск на Україну через міжнародне співтовариство. Третя опція, яка, на його думку, наразі менш ймовірна, домовитися на двосторонніх переговорах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупаційна влада влаштовує нові провокації в Криму - з'явилося важливе попередження для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?