У Чорному морі зафіксована нетипова активність і кількість кораблів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорному морі зафіксована нетипова активність і кількість кораблів РФ

У Чорному морі зафіксована нетипова активність і кількість кораблів РФ
Джерело:  online.ua

Наталя Гуменюк повідомила, що ведеться активне спостереження за діями ворога, включаючи інцидент із збитим американським дроном, який, за її словами, стався у Чорному морі.

Джерело: прес-секретар Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк

Яка ситуація у Чорному морі

Наталя Гуменюк заявила, що зафіксовано надзвичайно високу активність та кількість корабельного угруповання у Чорному морі. На даний момент там знаходиться 20 кораблів, включаючи 4 ракетоносія, один з яких – підводний. За словами Гуменюк, теоретично до 28 ракет можуть бути готові до запуску.
Наталія Гуменюк уточнила, що загальна активність російських кораблів пов'язана із розосередженням корабельного складу. Вона також додала, що в зоні знаходження кораблів спостерігається велика кількість одиниць допоміжного флоту, що може свідчити про ту активність, на яку вони готуються.

Вони намагаються демонструвати свою присутність максимально Чорним морем, - заявила представниця.

Російські військові намагаються розосередити свої кораблі, максимально покриваючи всі зони морських дій у Чорному морі та приховуючи свої дії від України. Однак, незважаючи на це, українське ракетне спостереження дає свої результати, дозволяючи ЗСУ бачити та розуміти ворожі кроки російських військових.

Окупанти продовжують обстрілювати південь

Згідно з повідомленням Наталії Гуменюк, обстріли на Правобережжі Херсонської області продовжуються, незважаючи на жорсткі протести з боку світової спільноти. Навіть уночі 16 березня російські сили продовжували обстрілювати район, внаслідок чого постраждав один мирний житель, а кілька будинків було зруйновано. Це вже не перший випадок, коли Росія порушує міжнародне право та продовжує агресивні дії щодо України.

Тобто знову обстріли безсистемні, спрямовані безпосередньо на терор мирного населення, – заявила речник.

За словами Наталії Гуменюк, за останню добу обстрілу на напрямі Кінбурнської коси не було. Це сталося завдяки успішній роботі українських військових, які змогли витіснити ворожі сили з позицій, з яких вони могли завдавати ударів. Крім того, погода також допомагає, оскільки штурмові умови ускладнюють підтягування нових військ у регіон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?