У Дагестані масові бійки та затримання під час протестів проти мобілізації
Категорія
Світ
Дата публікації

У Дагестані масові бійки та затримання під час протестів проти мобілізації

У Дагестані масові бійки та затримання під час протестів проти мобілізації
Джерело:  online.ua

У Дагестані на території РФ набирають силу масові протести проти оголошеної Кремлем так званої "часткової мобілізації". У кількох містах проходять великі мітинги. 

Джерело: місцеві Telegram-канали

Що відбувається в охопленому протестами Дагестані 

Найбільша кількість протестувальників зібралась у Махачкалі. Кілька сотень осіб зібралися у центрі міста. Незабаром на центральній площі почалася масова бійка протестувальників із поліцейськими. Відомо про 20 затриманих.

У місті Хасавюрт на протест вийшли близько сотні людей. Вже спостерігаються сутички між силовиками та мітингувальниками. Поліція намагається затримати учасників, але вони опираються.

Також мітинг розпочався у місті Нальчик. До протестувальників вийшли місцеві чиновники. Однак вони відмовилися відповідати на запитання щодо кількості мобілізованих.

Між тим в Тюмені адміністрація аеропорту Рощино заборонила чоловікам, яким надійшла повістка з військомату, виїзджати за межі країни.

Водночас обмеження на польоти в межах країні не поширюються.

Зазначається, що військомат надав аеропорт списки громадян, який обмежено виїзд за межі Росії.

Зараз військкомат у прикордонне управління надає списки громадян, яким обмежено виїзд. Для перетину кордону таким категоріям громадян необхідна довідка - дозвіл на виїзд від військкомату за місцем прописки громадянина, - повідомили представники аеропорту.

Між тим, за інформацією журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка, Єврокімісія перегляне візову політику стосовно громадян РФ, які прагнуть покинути власну країну після оголошення мобілізації.

Посли ЄС зустрілися сьогодні вранці, щоб обговорити скоординований підхід до росіян які тікають від мобілізації. Вони погодилися доручити Комісії оновити керівні принципи щодо візової політики стосовно Росії, враховуючи "національну безпеку" держав-членів, - зазначив Джозвяк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?