У Данії несподівано відновили боротьбу проти Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Данії несподівано відновили боротьбу проти Північного потоку-2

У Данії несподівано відновили боротьбу проти Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Дозвіл на будівництво російського газогону "Північний потік-2", який надало Данське енергетичне агентство, оскаржено. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами речниці відомства Еллен Евіг Йогенсен, йдеться саме про рішення, на яке в РФ чекали протягом кількох місяців.

"Одна скарга щодо проєкту "Північний потік-2" була подана у межах термінів для подачі апеляції", - пояснила вона.

Йогенсен додала, що процес оскарження не торкнеться будівництва та не зупине його. Статистичний термін розгляду такого звернення - 17 місяців.

Дозвіл на подання скарги щодо будівництва газогону у данських територіальних водах був чинним до 27 листопада. Раніше медіа не публікували жодних відомостей стосовно скарг проти "Північного потока-2".

Нагадаємо, РФ отримала дозвіл на будівництво останнього сегменту труби наприкінці жовтня. Цей проєкт викликав серйозну критику в Євросоюзі та Сполучених Штатах, бо він робить непотрібним транзит газу через Україну.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль пояснила, що "Північний потік-2" можна повністю заблокувати. Вона вважає такий сценарій можливим завдяки жорстким американським санкціям. Йдеться про удар проти будівельних компаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?