У ДБР відреагували на чутки про справи Майдану
Категорія
Політика
Дата публікації

У ДБР відреагували на чутки про справи Майдану

У ДБР відреагували на чутки про справи Майдану
Джерело:  online.ua

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба стверджує, що розслідування справ Майдану не зупинялося через проблеми законодавства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Telegram-канал.

За словами посадовця, йдеться про відсутність норми про переведення слідчих між Генпрокуратурою та ДБР. Наразі його структура немає нічого, що потрібно розслідувати.

"Наразі вони (у ГПУ - ONLINE.UA)проводять інвентаризацію – там тисячі томів. По законодавству вони мають передати матеріали протягом трьох місяців – цей процес не залежить від ДБР. При цьому нагадаю, що зі 114 кримінальних проваджень до ДБР переходить менше половини – близько 50", - пояснив Труба.

Директор бюро наголошує на залученні до подальшого розслідування той же склад слідчих, які працювали над справами протягом останніх років.

Він також сподівається, що матеріали після опрацювання опиняться у суді, а не в інших правоохоронних органах.

"Але цього не відбулося. Тому не потрібно звинувачувати ДБР в тому, що матеріали доведеться переглядати наново", - підкреслив Труба.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Держбюро стверджував, що розслідування стосовно злочинів на Майдані вестимуть представники спеціального підрозділу його відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?