За дев'ять місяців 2017 року українці купили в вітчизняних торгових мережах 1,4 млн тонн м'яса птиці, 889 тис. тонн ковбас і копченого м'яса, а також 425 тис. тонн риби та морепродуктів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Держстату.
Відзначається, що основу раціону українського споживача становить куряче м'ясо.
Читайте також: В їдальні Верховної Ради день відкритих дверей: що їдять політики
За даними служби, за дев'ять місяців 2017 року українці купили в вітчизняних торгових мережах 1,4 млн тонн м'яса птиці, 889 тис. тонн ковбас і копченого м'яса, а також 425 тис. тонн риби та морепродуктів. У підсумку за цей період українці з'їли на 63% більше м'яса птиці, ніж ковбас.
Рибу і морепродукти в Україні купують в 3 рази рідше, ніж м'ясо курки. А різниця між споживанням круп і м'яса птиці в Україні становить всього 0,4%.
Фахівці Інституту аграрної економіки прогнозують, що і в 2018 році курятина буде залишатися м'ясним продуктом №1 в Україні. Підвищений попит вони пояснюють ціновою доступністю.
Як повідомляв ONLINE.UA, є безліч шкідливих продуктів, які вживаються щодня, але лікарі назвали чотири найнебезпечніших, які краще варто виключити зі свого раціону.