У Держстаті відзвітували про смакові переваги українців
Категорія
Україна
Дата публікації

У Держстаті відзвітували про смакові переваги українців

У Держстаті відзвітували про смакові переваги українців
Джерело:  online.ua

За дев'ять місяців 2017 року українці купили в вітчизняних торгових мережах 1,4 млн тонн м'яса птиці, 889 тис. тонн ковбас і копченого м'яса, а також 425 тис. тонн риби та морепродуктів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Держстату.

Відзначається, що основу раціону українського споживача становить куряче м'ясо.

Читайте також: В їдальні Верховної Ради день відкритих дверей: що їдять політики

За даними служби, за дев'ять місяців 2017 року українці купили в вітчизняних торгових мережах 1,4 млн тонн м'яса птиці, 889 тис. тонн ковбас і копченого м'яса, а також 425 тис. тонн риби та морепродуктів. У підсумку за цей період українці з'їли на 63% більше м'яса птиці, ніж ковбас.

Рибу і морепродукти в Україні купують в 3 рази рідше, ніж м'ясо курки. А різниця між споживанням круп і м'яса птиці в Україні становить всього 0,4%.

Фахівці Інституту аграрної економіки прогнозують, що і в 2018 році курятина буде залишатися м'ясним продуктом №1 в Україні. Підвищений попит вони пояснюють ціновою доступністю.

Як повідомляв ONLINE.UA, є безліч шкідливих продуктів, які вживаються щодня, але лікарі назвали чотири найнебезпечніших, які краще варто виключити зі свого раціону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?