У Держуправлінні справами порівняли розмір зарплати Зеленського та Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

У Держуправлінні справами порівняли розмір зарплати Зеленського та Порошенка

У Держуправлінні справами порівняли розмір зарплати Зеленського та Порошенка
Джерело:  Hromadske

Державне управління справами президента розповіло про поточний розмір зарплати глави держави Володимир Зеленський. Станом на червень цього року президент отримує заробітну платню у розмірі 28 000 гривень на місяць (до вирахування податків). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Громадське.

За підсумками червня Зеленському нарахували зарплату в розмірі посадового окладу 28 000 гривень, з яких були сплачені податки та збори на суму 5460 гривень. Премію, надбавку чи матеріальну допомогу президент не отримував.

У Держуправлінні справами зазначили, що колишній президент Петро Порошенко отримував таку ж зарплату. Згідно з податковою декларацією Порошенка за 2018 рік, попередній глава держава отримав річний дохід від зарплати за основним місцем роботи у розмірі 336 000 гривень, тобто 28 000 гривень на місяць.

У податковій декларації Володимира Зеленського, поданої навесні цього року до ЦВК, вказано, що за 2017 рік він отримав 7,3 млн гривень доходів, а його дружина близько 800 тис. гривень.

Нагадаємо, що зарплата президента України далеко не найбільша серед державних службовців. Не так давно стало відомо, що члени Центрвиборчкому отримують щомісяця в якості заробітної плати від 250 до 304 тисячі гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?