У Дію нарешті додали цифрові паспорти - що можна з ними зробити
Категорія
Україна
Дата публікації

У Дію нарешті додали цифрові паспорти - що можна з ними зробити

У Дію нарешті додали цифрові паспорти - що можна з ними зробити
Джерело:  online.ua

Українці можуть використовувати цифрову версію паспорту у мобільному застосунку "Дія" - згідно з новим рішенням Кабміну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства цифрової трансформації.

За офіційними даними, уряд таким чином визнав електронний варіант головного документу чинним аналогом паперового.

"Цифрові паспорти вже зовсім скоро будуть доступними для всіх українців, а поки їх тестують понад 17 тис. громадян. Електронні версії ID-картки та закордонного біометричного паспорта будуть доступні у мобільному застосунку "Дія", - зазначили у Мінцифри.

Паспорт у "Дії" можна використати:

  • у ситуаціях, де зазвичай був необхідний звичайний паспорт;

  • під час залізничних чи повітряних подорожей;

  • у лікарні та банках;

  • на пошті, для отримання посилок чи листів;

  • для отримання адміністративних послуг;

  • можна показати у магазині для покупки алкоголю, тютюну.

"В умовах карантину це особливо актуально, адже цифрові паспорти можна використовувати як посвідчення особи на випадок, якщо зупинить поліція", - додали у відомстві.

Посадовці назвали паспорт у "Дії" не менш надійним за пластиковий та водночас більш надійним за паперовий.

Слід нагадати, що тотальна цифровізація — одна з головних обіцянок команди президента Володимира Зеленського. За його словами, ідея діджиталізації у тому, щоб українці могли якомога більше послуг отримувати дистанційно чи опосередковано за допомогою смартфону.

Як повідомляв ONLINE.UA, запуск додатку "Дія" відбувся у лютому. На момент відкриття той навіть встиг обігнати за популярністю серед українців сервіс TikTok.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?