У Дніпрі за дев'ять хвилин звільнили 655 чиновників
Категорія
Україна
Дата публікації

У Дніпрі за дев'ять хвилин звільнили 655 чиновників

У Дніпрі за дев'ять хвилин звільнили 655 чиновників
Джерело:  online.ua

У середу, 10 лютого, на позачерговій сесії міської ради Дніпра звільнили 655 чиновників і співробітників мерії. Це четверта частина всіх чиновників, які працювали у виконавчих органах, комунальних підприємствах і установах мерії. Резонансне звільнення відбулося за 9 хвилин засідання, протягом яких учасники встигли ще два рази виконати гімн України. Про масове звільнення дніпровських чиновників повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міськради Дніпра.

"Десятого лютого депутати Дніпра на III позачерговому засіданні сесії затвердили нову структуру виконавчих органів міської ради. Загальна кількість працівників виконавчих органів, комунальних підприємств та установ мерії зменшено на 655 штатних одиниць (25%). Тому зараз їх - 2141", - гвоорітся в повідомленні на сайті мерії Дніпра.

Масове звільнення чиновників і співробітників мерії вже прокоментував  мер Дніпра Борис Філатов. Він пояснив, що скорочення відбулися в рамках другого етапу оптимізації структури міського господарства. Звільнення, як зазначив Філатов, пов'язані з об'єднанням комунальних підприємств, скороченням зайвого адміністративного персоналу і заміною перекладання паперів цифровими технологіями. Мер запевнив, що звільненим нададуть, по можливості, альтернативні працевлаштування, а їх трудові та соціальні права будуть дотримані.

"Я б одразу хотів попередити розмови, що "Філатов розігнав майже 700 дармоїдів". Просто життя не стоїть на місці, десь ми об'єднуємо комунальні підприємства, десь скорочуємо зайвий адміністративний персонал, десь прибираємо задвоєння функціонал, а десь то замінюємо перекладання паперів цифровими технологіями ", - пояснив резонансне рішення Філатов.

Мер Дніпра назвав масове звільнення чиновників "оптимізацією", яка дозволить "максимально м'яко заощадити" кошти з міськбюджету. Після скорочення адмінперсоналу він має намір "навести порядок" в будинках культури, бібліотеках і спортшколах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Кабміну вирішив позбавити міністрів деяких повноважень. Відповідний законопроєкт вже зареєстрований у ВРУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?