У Дніпропетровській області ввели режим надзвичайної ситуації
Категорія
Україна
Дата публікації

У Дніпропетровській області ввели режим надзвичайної ситуації

У Дніпропетровській області ввели режим надзвичайної ситуації
Джерело:  online.ua

20 березня в Дніпропетровській області місцева влада заявила, що вводить режим надзвичайної ситуації. За словами представників ОДА, наразі рішення має лише формальний характер та не передбачає введення додаткових обмежень. Зазначається, що ухвалила рішення регіональна комісія з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної ради.

"Вважаю, що підстав для надзвичайної ситуації поки немає, а рішення комісії є швидше формальним та необхідним для організації роботи штабу. Додаткових обмежень воно не спричинить", - наголосив очільник Дніпропетровської облради Святослав Олійник.

В облраді звернули увагу на те, що дане рішення ухвалене регіональною комісією з надзвичайних ситуацій, згідно з класифікатором, що затверджений ДСНС.

Святослав Олійник наголосив, що надіється, що Кабмін забезпечить усі області експрес-тестами для діагностики коронавірусу. Варто зазначити, що облрада регіону окремо звернулася до керівництва поліції. Останніх просять "не надто старатися у закритті підприємств там, де для цього немає гострої потреби".

"Ми повинні зберегти максимальне життєзабезпечення регіону", – виступили із заявою в Дніпропетровській облраді.

Як відомо, 19 березня у Дніпропетровській області зареєстрували два перші підтверджені випадки коронавірусу COVID-19. За словами очільника Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренко, громадяни під наглядом лікарів. Він також розповів, що це подружжя, яке нещодавно повернулося із Франції. Коли запідозрили в себе симптоми, викликали швидку.

"Почуваються вони задовільно. Їх контакти зараз встановлюються. Здійснюються заходи щодо блокування розповсюдження", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, презиеднт Володимир Зеленський терміново звернувся до очільників облдержадміністрацій і мерів великих міст. Український лідер вимагає, щоб вони збільшили кількість маршруток, автобусів і тролейбусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?