У "ДНР" відкрито анонсували провокацію проти України: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

У "ДНР" відкрито анонсували провокацію проти України: що відомо

У "ДНР" відкрито анонсували провокацію проти України: що відомо
Джерело:  online.ua

Ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін оголосив про плани позбавити українську мову статусу державної в ОРДО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланнями на російське видання "ТАСС".

За його словами, на окупованій території Донеччини "офіційною мовою" стане російська.

"Глава "ДНР" Денис Пушилін Денис Володимирович пропонує внести зміни до статті 10 "Конституції Донецької народної республіки", визначивши статус російської мови як єдиної державної в "республіці". Дана необхідність обумовлена інтенсивним інтеграційним процесом "ДНР" з Російською Федерацією", - інформують медіа.

Окрім того, Пушилін розпорядився затвердити "законопроєкт" щодо обов'язкового вивчення російської як державної. Відповідну ініціативу подали до окупаційного "парламенту".

Українську будуть викладати, ураховуючи побажання батьків. Так само викладати будуть інші мови менших народів.

"Виняток української мови з-поміж державних не применшує його значущості і не порушує прав громадян "ДНР", зокрема, на використання української мови як мови приватного спілкування", - стверджують окупанти.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в РНБО пояснили, кому було вигідно запускати масивний фейк про депортацію населення з ОРДЛО як захід врегулювання війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?