В РНБО пояснили, хто запустив гучний фейк про депортацію людей з ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО пояснили, хто запустив гучний фейк про депортацію людей з ОРДЛО

В РНБО пояснили, хто запустив гучний фейк про депортацію людей з ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пояснив, що з себе являв фейк про "депортацію" жителів з окупованого Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу структури.

За його словами, історія з "листом"щодо виселення з ОРДЛО людей - це частина масштабної кампанії.

"Нісенітниця про "секретний лист" секретаря РНБО про так звану державну стратегію реінтеграції Донбасу - не випадковий фейк, а частина великої інформаційної кампанії. Кампанії, яка ведеться проти України у рамках психологічної спецоперації з метою ослабити позиції української сторони в переговорному процесі", - пояснив секретар.

На цей досить очевидний фейк (у "листі" навіть були помилки - ONLINE.UA) на "офіційному" рівні відреагували ватажки угрупувань "ДНР" та "ЛНР". Більш того, центральні кремлівські медіа процитували їх для поширення російською територією.

Данілов стверджує, таким чином російський агресор намагається залякати населення ОРДЛО, створити там панічні настрої на кшталт 2014 року.

В РНБО припустили, що українська сторона може відповідати на такі провокації комплексно, завдяки єдиній державній стратегії з реінтеграції.

"Повністю поділяю позицію глави держави про важливість її прозорості та публічності, консенсусного підходу до розробки цього найважливішого документа і його реалістичності", - додав Данілов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше секретар РНБО відреагував на поширення інформації щодо депортації. Він назвав ці відомості фейком та зазначив, що у "листі" вказано нереальну вулицю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?