У ДТЕК дали прогноз щодо термінів відновлення електропостачання на звільненій території Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДТЕК дали прогноз щодо термінів відновлення електропостачання на звільненій території Херсонщини

У ДТЕК дали прогноз щодо термінів відновлення електропостачання на звільненій території Херсонщини
Джерело:  online.ua

Виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук зазначив, що за найоптимістичнішим сценарієм, відновити електропостачання на звільнених від армії РФ територіях Херсонської області можна буде упродовж місяця. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про перспективи відновлення електрозабезпечення Херсонщини 

Однак Сахарук зазначив, що дати напругу у звільнені населені пункти регіону можуть вже навіть з наступного тижня.

З того що зараз зрозуміло, це те що високовольтні лінії, які живлять Херсон, вони зруйновані, так і підстанція в місті. А якщо говорити про лінії, які живлять область на правому березі, то там теж є пошкодження, які потрібно відновити, - наголосив Сахарук.

За його словами, Херсон може не стати першим населеним пунктом на правому березі регіону, в який повернуть електропостачання.

Наприклад, Берислав, туди напругу можна буде раніше подати, - підкреслив Сахарук.

Виконавчий директор ДТЕК зауважив, що легше всього буде повернути напругу у населені пункти, що розташовані трохи далі лінії розмежування, оскільки у близьких до лінії фронту населених пунктах росіяни багато чого підірвали під час відступу.

Якщо ми говоримо про повне відновлення, то це оптимістичний сценарій. Тому що зараз видно, що росіяни не просто пошкодили зі зброї ЛЕП, а спеціально підірвали, тому для самого Херсона відновлення електрики може зайняти трохи більше. Але перше світло, перша напруга має піти раніше, тобто не потрібно чекати місяць на напругу, - пояснив Сахарук.

Він висловив сподівання, щоперші міста і села будуть заживлені наступного тижня, з понеділка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?