У Ердогана знову розчарували Путіна щодо Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Ердогана знову розчарували Путіна щодо Сирії

У Ердогана знову розчарували Путіна щодо Сирії
Джерело:  Reuters

У Туреччині заявили, що встановлення миру в Сирії неможливе, поки на посаді президента країни залишається Башар Асад.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Таку заяву зробив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. За його словами, сирійська опозиція ніколи не змириться з перебуванням Асада при владі.
Читайте також: Пу тіна серйозно підвів його "друг", в Україні сміються
Чавушоглу також підтвердив інформацію про досягнення між Росією і Туреччини домовленості про всеосяжне перемир'я в Сирії. Згідно з ним припинення вогню охопить всі сирійські райони, де йдуть збройні зіткнення між опозицією і армією Асада. Сторонам буде запропоновано припинити бойові дії починаючи з 00:00 за місцевим часом 29 грудня.
Якщо перемир'я буде дотримуватися, представники сирійського уряду і опозиція за підтримки Туреччини та Росії почнуть в Астані політичні обговорення врегулювання конфлікту. Гарантами мирного процесу виступлять Москва і Анкара.
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія і Туреччина підготували план перемир'я в Сирії, який повинен вступити в силу вже з 29 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?