У ЄС назвали умову відключення Росії від SWIFT
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЄС назвали умову відключення Росії від SWIFT

У ЄС назвали умову відключення Росії від SWIFT
Джерело:  online.ua

Якщо Росія вдасться до війського вторгнення в Україну, російські банки будуть відключені від міжнародної банківсько-фінансової системи SWIFT.

Джерело: Financial Times

Відповідь ЄС на можливе російське вторгнення в Україну

Зазначається, що відключення російської фінансової системи від SWIFT у випадку нападу на Україну, є частиною нового пакета антиросійських санкцій збоку ЄС.

Будь-яка подальша військова агресія проти України матиме масштабні результати та дорогі наслідки, включаючи обмежувальні заходи, скоординовані з партнерами, - зазначається в документі, який опублікував на своїй сторінці в Twitter прессекретар голови ЄС Баренд Лейтс.

Окрім цього розглядається можливість введення санкцій проти близьких до Кремля російських підприємців, приватних фінансових установ.

Обговорюється питання введення обмежень на експорт технологій у сфері телекомунікацій та хімічної промисловості.

За словами європейських політиків, важливо також враховувати збитки, які від цих санкцій може понести сам Євросоюз.

Реакція Заходу на російську агресію проти України

В Білому домі повідомили, що вже ознайомились з вимогами Росії щодо питання вступу України в НАТО.

За словами представниці адміністрації президента США Джо Байдена, Вашингтон не планує приймати якісь рішення стосовно угод із Росією без попереднього обговорення питань із європейськими союзниками.

Окрім цього стало відомо, що адміністрація Джо Байдена почала підштовхувати партнерів із Європейського Союзу завершити розробку маштабного пакету санкцій проти російських банків та енергетичних компаній, які можуть бути спільно запроваджені, якщо РФ знову нападе на Україну.

За словами інсайдерів, Байдена насторожує те, що очільник Кремля не показав жодних ознак відведення військ від кордонів України. Президент США переконаний, що ухвалення конкретних варіантів санкцій дасть чіткий сигнал Володимиру Путіну.

Однак, на переконання влади ЄС, це занадто поспішне окреслення заходів може підірвати зусилля з врегулювання кризи мирним шляхом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?