У ЄС зробили несподівану заяву про візовий режим для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЄС зробили несподівану заяву про візовий режим для українців

У ЄС зробили несподівану заяву про візовий режим для українців

Єврокомісія планує скасувати візи для українців, незважаючи на невтішні  результати голландського референдуму щодо асоціації Україна-ЄС, які частково зумовлені страхом міграції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду, яка цитує Reuters.
"Це може виглядати, як ніби ми ігноруємо голландських виборців, але ми повинні тримати своє слово перед Україною, яка виконала умови", - сказало джерело.
Пропозиція повинна бути схвалена кваліфікованою більшістю країн-членів ЄС і Європейським парламентом.
За словами джерела, Єврокомісія включить в свою пропозицію певні гарантії, які дозволять країнам ЄС тимчасово відновити візовий режим у разі сплеску міграції.
Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосували проти документа.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає, що з провалом євроінтеграції України на референдумі в Нідерландах програла Європа, а не Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?