У Європі почали повертати жорсткий локдаун через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі почали повертати жорсткий локдаун через коронавірус

У Європі почали повертати жорсткий локдаун через коронавірус
Джерело:  online.ua

Ірландія стала першою країною Європи, на території якої повернули жорсткий карантин — так званий локдаун. Місцевий уряд зважився буквально повернути обмеження, які були чинними у країні навесні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За оприлюдненими даними, новий режим стає чинним з опівночі середи, 21 жовтня. У попередньому стані уряд оголосив його на найближчі 6 тижнів. Згідно з планом, обговорення щодо режиму проведуть ще за 4 тижні.

Розпорядження тимчасово змушує закрити усі магазини, які не торгують товарами першої необхідності, також не працюватимуть перукарні. Ірландські ресторани зможуть надавати послуги лише у режимі на виніс.

Продовжать повноцінну роботу промислові підприємства, школи, дитячі садки. До всього населення країни влада звернулася із закликом лишатися дома, виходити лише за нагальної проблеми.

Керівництвам компаній своєю чергою слід перевести робітників у разі можливості на дистанційну роботу.

Залишати домівки для спортивних занять дозволяють лише не далі 5 кілометрів. Подорожі понад згаданої відстані можна здійснювати лише для роботи чи з невідкладних причин, в іншому разі це загрожує штрафом.

Ірландцям окрім того, заборонили збиратися компаніями у домівках чи садах, відвідувати близьких можна лише задля піклування чи за інших особливих обставин у родині. Водночас є дозвіл на кооперацію домогосподарств, у яких присутній лише один дорослий.

Зустрічі між людьми бажані виключно на дворі, а от приватні події з гостями можливі лише у надзвичайних випадках, прикладом може стати весілля чи похорони.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський вранці у вівторок, 20 жовтня, виступив з посланням до Верховної Ради. У своїй гучній промові державний лідер згадав загрозу коронавірусу COVID-19, яка тиждень за тижнем лише збільшується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?