Зеленський несподівано жорстко звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський несподівано жорстко звернувся до українців

Зеленський несподівано жорстко звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський вранці у вівторок, 20 жовтня, виступив з посланням до Верховної Ради. У своїй гучній промові державний лідер згадав загрозу коронавірусу COVID-19, яка тиждень за тижнем лише збільшується. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію виступу.

За словами президента, перш за все кожен українець має носити маску та користуватися іншими заходами безпеки. Маски він буквально назвав запорукою безпеки всіх людей, що знаходяться навколо користувача цього засобу.

"Не маємо права розслаблятися. Протидія COVID-19 триває. Рекорди з кількості хворих фіксуються у світі щодня. Нажаль, Україна не виняток", - попередив президент.

Також Зеленський звернув увагу на оперативні дії уряду, які дозволили врятувати життя тисяч громадян на початку пандемії, коли жодна країна та жодна система охорони здоров'я не була готова до таких подій.

Лідер нагадав про те, як влада організовувала виробництво медичних засобів в Україні під час імпорту його у перші тижні з-за кордону, ініціювала збільшення зарплат медикам, а також місцеві фахівці тестують різні препарати для лікування пацієнтів з COVID-19.

"У порівнянні з багатьма європейськими країнами наше (економічне) падіння менше. Як і відсоток смертності від COVID-19. Німеччина - 4%, Франція - 9%, Велика Британія - 11%, Україна - 1,9%", - стверджував Зеленський і додав, Що "ми не радіємо і співчуваємо іншим".

Нагадаємо, від початку пандемії в Україні виявили 309 107 випадків коронавірусу, за добу 19 жовтня нових діагнозів 5 469.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський озвучив українським громадянам важливе та невідкладне попередження — він звернув увагу на те, що критичною для медичної системи ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. За словами президента, саме тоді в нашій країні будуть змушенні знову оголосити жорсткий карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?