У Європі знову пересварились через врятованих у морі біженців з Африки
Категорія
Україна
Дата публікації

У Європі знову пересварились через врятованих у морі біженців з Африки

У Європі знову пересварились через врятованих у морі біженців з Африки

Президент Європарламенту Давід Сассолі закликав владу Італії дозволити зайти у порт Лампедуза іспанському гуманітарному кораблю Open Arms, на якому вже два тижні біженці з Африки очікують висадки на берег.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Європейську правду».

«Сьогодні мій офіс зв’язувався з капітаном місії Open Arms, який описав умови на борту як ледь стерпні. Ситуація стала драматичною», – повідомив президент Європейського парламенту на сайті організації.

Давід Сассолі, який є італійцем, раніше виступав з критикою чинного уряду Італії.

«Іммігранти заблоковані на кораблі вже 14 днів, лише за один кілометр від порту Лампедуза», – додав голова ЄП.

За словами президента Європарламенту, ситуація на кораблі близька до гуманітарної катастрофи.

«Зараз вони здаються і завдають собі шкоди, вони втрачають почуття реальності. Гігієнічні умови на борту гірші, ніж будь-коли, і необхідно забезпечити негайну висадку пасажирів на борту. Я сподіваюся, що італійська влада розуміє серйозність надзвичайної гуманітарної ситуації на борту судна і дозволить їм увійти в порт сьогодні», – заявив Сассолі.

Раніше італійська влада дозволила зійти на берег лише 9 особам, які знаходилися на борту Open Arms. Усього на кораблі перебували 147 врятованих у морі біженців, всі вони, крім дев’ятьох, продовжують залишатися на борту.

Причина конфлікту в тому, що новий уряд Італії в особі віце-прем’єра Маттео Сальвіні забороняє гуманітарним кораблям висаджувати в італійських портах врятованих у морі африканських біженців. За словами чиновника, кораблі з мігрантами не є проблемою Риму, тому їхньою подальшою долею мають опікуватися інші держави Євросоюзу.

Кілька тижнів тому з ініціативи Сальвіні в Італії почав діяти новий закон про штрафи для кораблів, які заходять в італійські води без дозволу. Він передбачає накладання штрафу на порушників на суму до 1 мільйона євро.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, що міська влада Риму заборонила туристам сидіти на ступенях Іспанських сходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?