У Франції президент культурного фонду закликав вбити 16-річну активістку Грету Тунберг
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції президент культурного фонду закликав вбити 16-річну активістку Грету Тунберг

У Франції президент культурного фонду закликав вбити 16-річну активістку Грету Тунберг
Джерело:  online.ua

У Франції очільник Асоціації любителів "Токійського палацу" Бернар Шенбо у соцмережах закликав убити 16-річну шведську екоактивістку Грету Тунберг. Після цієї заяви спалахнув гучний скандал, який закінчився звільненням Шенбо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Le Parisien.

Так, у своєму пості у Facebook президент написав, що не заперечує зміни клімату, але "ця божевільна додає ненависті в наше суспільство, яке і так порушене негативом з усіх сторін". Також Шенбо висловив надію, що активістку хтось застрелить. Користувачі мережі в коментарях до посту Шенбо відзначили, що його слова - підбурювання до вбивства. У відповідь керівник фонду відповів: "Так".

Варто зазначити, що національний музей "Палац Токіо" зразу ж виступив із заявою, в якій відхрестився від слів Бернара Шенбо. Також в установі заявили про обрання нового керівника фонду. Пізніше Шенбо написав ще один пост, в якому вибачився за свої слова і зазначив, що "не закликає до вбивства Грети Тунберг".

"В Facebook у мене вирвалися висловлювання, абсолютно мені не властиві", – виправдався він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  французький лідер Еммануель Макрон розкритикував дії 16-річної активістки зі Швеції Грети Тунберг в ООН. Він вважає, що дії дівчини не є ефективним підходом до вирішення проблеми, а тільки вносять розкол у суспільство. З критикою на адресу школярки також виступив президент США Дональд Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?