У Генштабі прокоментували успіхи ЗСУ на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

У Генштабі прокоментували успіхи ЗСУ на фронті

У Генштабі прокоментували успіхи ЗСУ на фронті
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника Головного Оперуправління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, ймовірний відступ військ РФ з Херсону демонструє успіхи активних дій українських військових, проте наразі не має об'єктивної інформації, чи збираються окупанти насправді залишити правий берег Дніпра на Херсонщині.

Джерело: брифінг Олексія Громова

Що відомо про успіхи контрнаступу ЗСУ на півдні України 

Сили оборони України також продовжують ведення активних дій на Херсонщині та Миколаївщині. Хочу наголосити, що за кожним так званим "жестом доброї волі" противника стоять колосальні зусилля наших воїнів. Так само як ворог виходив з Києва, з Харківщини, залишав острів Зміїний.Імовірний вихід з Херсону - це результат наших активних дій, - зазначив Громов.

Високопосадовець Генштабу наголосив, що на Херсонщині українські військові знищили логістичні шляхи забезпечення ворожої армії та систему управління військами.

Отже, за словами Громова, у російських окупантів не залишилось інших варіантів окрім, як втекти.

Але на даний час ми не можемо ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване "виведення російських військ з Херсона. Ми продовжуємо ведення наступальної операції за своїм планом. Очікуйте на офіційні повідомлення Генерального штабу щодо ведення бойових дій, - наголосив представник Генштабу.

Між тим заступниця керівника Міноборони Ганна Маляр зазначила, що російські окупанти знищують інфраструктуру зв'язку на тимчасово захоплених територіях.

Для унеможливлення доступу до достовірної інформації окупанти знищують інфраструктуру зв'язку. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях вони демонтують елементи системи мобільного обладнання та вилучають Wi-Fi роутери, завдяки яким місцеві мешканці мали доступ до альтернативних джерел інформації, - підкреслила заступниця голови Міноборони.

У той же час в Генштабі ЗСУ повідомили, що тільки протягом останньої доби підконтрольна Кремлю ПВК "Вагнера" втратила у спробах наступу в районі Бахмуту на Донеччині 138 найманців.

За отриманою інформацією, лише протягом однієї доби на Бахмутському напрямку в складі приватної військової компанії втрати склали 138 осіб, з них третина, а саме 40 чоловік вбитими, решта - поранені, з яких 24 важкі і, напевне, теж ніколи не побачать своїх рідних, - підкреслив Олексій Громов.

Громов також зазначив, що протягом минулої доби українські військові просунулись на 2 км на території Луганщини.

Угруповання сил оборони продовжує звільняти українські землі від загарбників. Так, на Луганщині лише за минулу добу підрозділи наших військ просунулися на деяких напрямках у ході ведення бойових дій на відстань до 2 км, - підкреслив представник Генштабу.

За його словами, наразі українські військові ретельно вивчають процес побудови лінії оборони армії РФ та розробляють плани з її подолання.

За його словами, інженерні загородження мають на меті або заборонити, або ускладнити просування військ противника. Це можуть бути як вибухові, так і не вибухові загородження.

Проте Громов підкреслив, що історія воєн демонструє, що на кожну зброю виготовлявся засіб протидії.

Так, відповідно, і у нас є засоби, і завдяки країнам партнерам, щодо подолання вибухових загороджень. На даний час ми ретельно вивчаємо хід відбудови так званої лінії і продумуємо, як її долати. Але можу вам впевнено сказати, що підійдемо - подолаємо, - зазначив Громов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?