У глави МОЗ увірвався терпець через ситуацію в Україні - що він вирішив
Категорія
Україна
Дата публікації

У глави МОЗ увірвався терпець через ситуацію в Україні - що він вирішив

У глави МОЗ увірвався терпець через ситуацію в Україні - що він вирішив
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов не міг не відреагувати на блискавичне загострення ситуації з пандемією коронавірусу в нашій країні - він вирішив анонсувати кадрові рішення у Львівській області, яка вкотре б‘є антирекорди щодо захворюваності на COVID-19. Варто зазначити, що глава МОЗ уже відвідав область, де було зарестровано 200 випадків лише за останню добу. Загалом, від початку пандемії, тут зафіксовано 3980 хворих на коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Степанова в соціальних мережах.

"Відтак, будемо приймати рішення: щодо зміни принципу фінансування за COVID-пакетами, аби жоден медзаклад країни не відчував нестачі в ліках, а медпрацівники — затримок по зарплатах, щодо зміни керівництва місцевого лабораторного центра, де була штучно створена черга, яку мали розвантажувати центри інших міст. Такі речі в умовах епідемії неприпустимі", - наголосив очільник відомства.

Окрім того, Максим Степанов звернув увагу на те, що вже дав завдання керівнику робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної НС, пов‘язаної з поширенням коронавірусу, та директору департамента охорони здоров‘я Львівської ОДА:

  • щодо термінового завершення епідрозслідування по випадках COVID-19 у медичних працівників, бо зараз це відбувається дуже повільно — з 268 розпочатих розслідувань завершено лише три;

  • щодо забезпеченості лікарень необхідними лікарськими засобами відповідно до національного протоколу лікування COVID-19

  • та щодо налагодження повноцінної роботи лабораторії держпродспоживслужби та забезпечення її необхідною кількістю фахівців.

Окрім того, наголошується, що звітність про виконання Степанов очікує до кінця тижня.

Що важливо розуміти, кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати — у вівторок, 23 червня, виявлено 833 нових випадки зараження. За весь період пандемії захворіли уже 38 074 особи, з них 1035 людей померли через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою. Також зазначається, що 16 956 українців змогли перемогти коронавірус.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Міністерстві внутрішніх справ нагадали українцям  про необхідність правильного носіння масок. У разі неправильного носіння на порушників може чекати штраф.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?