У ГПУ пояснили, яку силу мають показання Вороненкова у справі про розстріл Майдану
Категорія
Події
Дата публікації

У ГПУ пояснили, яку силу мають показання Вороненкова у справі про розстріл Майдану

У ГПУ пояснили, яку силу мають показання Вороненкова у справі про розстріл Майдану
Джерело:  interfax.com.ua

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк оцінив важливість показань, які встиг дати  екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков у справі про розстріл Майдану в лютому 2014 року і державній зраді екс-президента-утікача Віктора Януковича.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
Читайте також: Суд прийняв резонансне рішення по фігуранту справи про розстріл Майдану
За словами Горбатюка, до того, як Вороненкова 23 березня вбили в центрі Києва, він устиг дати свідчення у справі про розстріл Майдану в лютому 2014 року, проте в цілому ці факти можуть бути не сприйняті судом.
"Це стосувалося розвитку подій та інформації, яка у нього була як у державного чиновника щодо дій на Майдані, як на це реагували правоохоронні органи і керівництво Російської Федерації. Також це стосувалося з'їзду, що не відбувся 22 лютого 2014 роки (з'їзд всіх депутатів "південно-сходу", організований "Партією регіонів"- ред.)", - розповів Горбатюк.
"На жаль, у нас такий Кримінальний процесуальний кодекс, і це один з його недоліків - тільки ті свідчення можуть використовуватися, які безпосередньо почув сам суддя у судовому засіданні. Тобто вони можуть бути оціночними і заздалегідь суд не може їх зараховувати, але вони (судді - ред.) можуть у судовому засіданні їх переглянути і оцінити, але наперед як докази встановленої сили ці свідчення не мають", - пояснив ситуацію прокурор.
Додамо, що Горбатюк відмовився давати конкретні деталі допиту Вороненкова в Києві.
Нагадаємо,  Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, на вулиці Пушкінській, після виходу з готелю "Прем'єр-Палас".
При цьому  генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що однією з версій вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова є його участь у розслідуванні справи про контрабанду, організовану ФСБ Росії під прикриттям російського президента Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?