У Гройсмана назвали області, де можуть початися відключення світла
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана назвали області, де можуть початися відключення світла

У Гройсмана назвали області, де можуть початися відключення світла

У зв'язку з  дефіцитом вугілля, викликаним блокадою окупованого Донбасу, відключення електроенергії можуть початися в семи областях України.


Про це інформували за підсумками засідання антикризового штабу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.


Читайте також: Гройсман зробив гучну заяву по блокаді Донбасу: соцмережі гаряче обговорюють


Відключення електрики можуть відбутися в Харківській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській і Черкаській областях, в зв'язку з чим було доручено створити в них штаби з техногенних і надзвичайних ситуацій.


"Штаби цих областей повинні проаналізувати кризові ситуації, які можуть бути пов'язані з обмеженням енергопостачання. В першу чергу, щодо забезпечення населення енергопостачанням і теплом. Також розглянути роботу промислових підприємств, що працюють в безперервному режимі з точки зору добових графіків пікових навантажень", - сказав віце-прем'єр Геннадій Зубко.


Нагадаємо,  26 грудня бійці добровольчих батальйонів оголосили тотальну блокаду окупованих територій Донбасу. В кінці січня залізниця була заблокована на Луганщині між станціями Светланов і Шипілова і на ділянці "Ясинувата-Костянтинівка".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  компанія "Укренерго" та Міністерство палива та енергетики запропонували ввести надзвичайний стан в енергетиці  через блокаду поставок вугілля з окупованих територій Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?