У Гройсмана зробили підсумкову заяву по пенсіях на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Гройсмана зробили підсумкову заяву по пенсіях на Донбасі

У Гройсмана зробили підсумкову заяву по пенсіях на Донбасі

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що виплата соціальних допомог та пенсій буде здійснюватися тільки тим переселенцям, які мають відповідний статус і постійно проживають на території, підконтрольній українській владі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.
«Як віце-прем'єр-міністр України я заявляю, що наведення порядку в соціальних виплатах і боротьба з витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку ми почали спільно з СБУ, продовжиться. У той же час, всі пенсійні та соціальні виплати реальним переселенцям будуть здійснюватися вчасно і в повному обсязі. Питання верифікації соціальних виплат і надання допомоги вимушеним переселенцям буде перебувати на моєму особистому контролі. Жодна копійка з Державного бюджету України або з Пенсійного фонду не потрапить в кишені терористів», - сказав Розенко.
За його словами, російські окупанти винні в припиненні соцвиплат на окупованій території Донбасу.
«Не держава Україна винна в припиненні всіх соціальних виплат на окупованій території України. Винні у припиненні виплат російські окупанти, які захопили там владу. Ми позбавлені можливості платити пенсії та інші соціальні виплати на цій території. Там немає відділень українських банків, немає відділень Пенсійного фонду, казначейства, там не працюють українські закони», - зазначив віце-прем'єр.
Розенко додав, що на територію, підконтрольну бойовикам кожен день намагаються перевозити картки з великими сумами грошей.
«Кожного тижня СБУ затримує кур'єрів з купою карток і значними сумами грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. На темі оформлення допомоги переселенцям побудовані величезні злочинні схеми, де крутяться багатомільярдні суми. Встановлено численні факти того, що ці кошти українського бюджету, українських платників податків, осідають в кишенях корумпованих чиновників, терористів і російських окупантів», - зазначив він.
Віце-прем'єр-міністр в черговий раз підкреслив, що на сьогодні людина може отримувати соціальну допомогу від України, українську пенсію тільки тоді, коли він постійно живе на території, підконтрольній українській владі.
«Відповідно до законів і нормативно-правових актів України повернення на окуповану територію є прямою підставою для втрати статусу вимушеного переселенця і припинення всіх соціальних виплат, в тому числі і пенсійних», - зазначив Розенко.
Нагадаємо, раніше новопризначений міністр з питань окупованих територій  Вадим Черниш заявив, що Україна не повинна припиняти виплати пенсій на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
Така заява викликала неоднозначну реакцію в соцмережах. Однак пізніше  з'явилося роз'яснення, що жителі Донбасу зможуть отримувати пенсії та соціальні виплати тільки на підконтрольних Україні територіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?