У Грузії поліція жорстко розігнала акцію протесту: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії поліція жорстко розігнала акцію протесту: з'явилися фото і відео

У Грузії поліція жорстко розігнала акцію протесту: з'явилися фото і відео
Джерело:  Новини-Грузія

У грузинському Батумі відбулися масові сутички між учасниками акції, які вимагали відставки нового начальника поліції міста, і силовиками.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство "Новини Грузія".
Читайте також: Грузинам розповіли, з якого числа їх чекають в Європі без віз
Повідомляється, що ввечері 11 березня активісти зібралися біля будівлі поліції Батумі, протестуючи проти затримання патрульними поліцейськими двох водіїв, які відмовилися платити штрафи, вважаючи себе невинними у порушенні правил дорожнього руху. Протестувальники спробували увірватися всередину будівлі, однак прибулий на місце спецназ зупинив їх спроби.
Поступово акція переросла в масову і перенеслася на вулиці міста. В результаті зіткнення з поліцією, яка застосувала сльозогінний газ, постраждало більше 20 осіб. Повідомляється, що госпіталізовано в тому числі 11 поліцейських, а також депутат правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклій Чеїшвілі.
Зазначимо, що протестувальники в ході акцій підпалили кілька автомобілів, а також перевертали поліцейські авто. В результаті було затримано 10 осіб.
У той же час на заворушення відреагував президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, який закликав учасників акції протесту поважати закон і державні інститути.
Близько 6 ранку за місцевим часом на вулиці вийшов спецназ поліції, який остаточно розігнав учасників акції. Стало відомо, що о 6:30 комунальні служби приступили до прибирання території, на якій пройшли заворушення і зіткнення з поліцією.



Як повідомляв ONLINE.UA, 9 березня на могилі Тараса Шевченка в Каневі Черкаської області відбулися сутички між представниками партій "Свобода" і "Громадянський корпус", які не пустили до меморіалу членів "Українського вибору".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?