У Грузії протестувальники взяли в облогу парламент — силовики застосовують водомети
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії протестувальники взяли в облогу парламент — силовики застосовують водомети

У Грузії протестувальники взяли в облогу парламент — силовики застосовують водомети
Джерело:  online.ua

У Тбілісі учасники протесту проти законопроєкту про "іноагентів" вирішили взяти в облогу будівлю парламенту після того, як влада відмовилась виконувати їхні вимоги. Щоб розігнати протестувальників силовики застосували водомети.

Джерело: Interpressnews

Протестувальники у Тбілісі беруть в облогу парламент

Лідер опозиційної партії "Стратегія Агмашенебелі" Гіоргій Вашадзе закликав протестувальників в облогу будівлю грузинського парламенту.

Пропонуємо такий крок: мирно і спокійно з обох боків оточити парламент... Зробімо це мирним шляхом. Ми закликаємо поліцію не протистояти мирним протестувальникам, – оголосив Гіоргій Вашадзе.

Учасники протестів у Тбілісі висунули до грузинської влади дві вимоги:

  • Скасувати ухвалення закону про "іноагентів" у першому читанні;

  • Звільнити всіх понад 70 затриманих за останні два дні протестів.

На виконання своїх вимог протестувальники дали годину.

Мітингувальники зробили спроби демонтувати металеві загородження, встановлені біля парламенту Грузії. Правоохоронці, мобілізовані у дворі законодавчого органу, використали проти демонстрантів сльозогінний газ і водомети.

Європарламент закликав владу Грузії відмовитись від проєктів про "іноагентів"

Група з 16 депутатів Європарламенту виступили зі спільною заявою.

Вони закликають владу Грузії відмовитися від прийняття скандальних проєктів про "іноагентів", один з яких вже схвалений у першому читанні.

Активне громадянське суспільство Грузії зробило вагомий внесок у демократичні реформи та підготовку заявки Грузії на членство у ЄС. Закликаємо владу Грузії утриматися від подальших спроб дискредитувати та обмежити роль громадянського суспільства, і, навпаки, сприяти середовищу для співпраці, аби Грузія отримала статус кандидата на вступ. І ми щиро підтримуємо цю мету і готові допомагати вам досягти її, - йдеться у заяві.

Євродепутати наголошують, що закон не відповідає європейським стандартам і цінностям та ставить під питання подальший проєвропейський шлях Грузії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?