У ГУР назвали фейком відео РФ із розстрілом автівки з людьми військовими ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР назвали фейком відео РФ із розстрілом автівки з людьми військовими ЗСУ

У ГУР назвали фейком відео РФ із розстрілом автівки з людьми військовими ЗСУ
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління розвідки Міноборони України заявили, що російські пропагандисти поширюють фейкове відео із нібито українськими військовими, які відкрили вогонь по автівці з жінкою та дитиною. 

Джерело: Telegram-канал ГУР

Що відомо про фейкове відео кремлівських пропагандистів 

Розміщене нещодавно в мережі відео, на якому невідома особа в українській військовій формі начебто стріляє по цивільному авто жінки з малою дитиною, - є російським фейком і ворожою ІПСО, - зазначають у ГУР.

Представники військової розвідки детально пояснили, чому це відео є фейком.

  • локація на окупованій території між Донецьком і Макіївкою: поворот із окружної дороги стрільбище "ДНР";

  • одне з джерел вкиду — нік "Юрий Алексеич Z V";

  • українські військові наносять на свої авто суцільні хрести. А це хрести Вермахту;

  • реєстратори в Україні заборонені навіть в глибокому тилу та на заході України;

  • кузов автівки, на якій ніби то їдуть українські військові був виготовлений на росії та ніколи не поставлявся до України;

  • неякісний монтаж. На 1:35 військовий у безпосередній близькості від машини стріляє з автомата. Але гучних звуків пострілів немає. Вікно машини відкрите. Йшла розмова через вікно. Звуку закриття вікна немає. Коли машина їде назад знову чути, що вікно відкрите. Постріл був, бо на відео видно розліт гільз. В цей момент мав би бути хоч якийсь звук.

 Що відомо про чергову спробу IPCO Кремля 

Представники ГУР зазначили, що у такий спосіб кремлівські пропагандисти в черговий раз намагаються очорнити українських військових і видати їх жорстокими і неадекватними, а також спровокувати конфлікт із представниками мусульманської спільноти.

Цього разу — з кримськими татарами, адже з діалогу військового й жінки, що була за кермом, можна зрозуміти, що вона нібито належить до кримськотатарського народу.

Ролик виявився повним провалом і черговим тупим фейком російської пропаганди, яка у своїх хворобливих фантазіях не гребує жодними етичними нормами й темами, - зазначили у ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?