У ГУР показали безуспішні спроби армії РФ збити український БпЛА — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР показали безуспішні спроби армії РФ збити український БпЛА — відео

У ГУР показали безуспішні спроби армії РФ збити український БпЛА — відео
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління розвідки Міноборони України оприлюднили відео, як два вертольоти та один літак злочинної армії РФ безуспішно намагались збити український дрон.

Джерело: Facebook ГУР

Що потрібно знати про нездатність Росії захиститись від українських БпЛА  

Зазначається, що два російських вертольоти та один літак тривалий час намагались наздогнати та вразити український БпЛА, однак так і не змогли цього зробити.

Так, український БПЛА, який летів в районі мису Тарханкут, переслідували одразу два бойових гелікоптери та один літак.

Попри безперервний вогонь наш безпілотник вийшов неушкодженим з "поля бою" та успішно повернувся на базу, - підкреслили представники ГУР.

Оператор дрону не зміг не прокоментувати невдачу російських окупантів, які так і не змогли впіймати розвідувальний БПЛА.

Криворукі якійсь, - зазначив оператор БпЛА з приводу епічної невдачі російських військових.

Що відомо про удари ЗСУ по аеродрому в Пскові

За словами глави ГУР Кирила Буданова, представники розвідки за допомогою БпЛА завдали удару по аеродрому "Крести" в Пскові та знищили кілька літаків Іл-76.

Буданов підкреслив, що удар завдавася з території Росії.

Відзначається, що у верхній частині літака розташовані паливні баки вантажних літаків і важлива частина лонжерона крила, які і стали метою атаки дронів.

За словами Буданова, в результаті "два літаки були знищені і два серйозно пошкоджені".

Ми працюємо з території Росії, - пояснює глава ГУР.

При цьому  видання The War Zone, якому дав коментар Буданов, оприлюднило знімок екрану з інфрачервоної камери одного з дронів, використаних в атаці.

Фото - The War Zone / ГУР

На знімку, наданому джерелом ГУР, видно безпосередній результат одного з ударів: він потрапив в те ж місце, де два літаки отримали пошкодження. Пальне на борту, можливо, було причиною того, що два інших повністю згоріли, але ми можемо припустити, що метою була та ж сама критична область, - пояснюють журналісти видання.

Журналісти видання припускають, що що швидше за все, бомби "були скинуті з дрона під місцевим диспетчерським контролем, якщо тільки джерело зображення не виступало в якості наглядового дрона для реєстрації удару, що здається малоймовірним.

Зазначається, що це відповідає коментарям Буданова про те, що це був удар, нанесений з території Росії, ймовірно, дуже близько до бази, а не з використанням автономних дронів дальньої дії.

Буданов зазначив, що що ГУР спеціально націлилося на ці літаки, оскільки вони "знаходяться в робочому стані і використовуються для "перевезення військових вантажів і десантників з ВДВ". Передбачається, що на базі знаходилися близько 20 Іл-76 і якщо вірні твердження про те, що чотири транспорту були пошкоджені, "це становить значну частину місцевого флоту".

Крім того, зазначає видання, ще однією можливою причиною нападу на цю базу було те, що її оборона була не такою надійною, як на базах російських бомбардувальників, що піддавалися неодноразовим атакам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?