У ГУР попередили про можливу підготовку Росією провокацій на 9 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

У ГУР попередили про можливу підготовку Росією провокацій на 9 травня

У ГУР попередили про можливу підготовку Росією провокацій на 9 травня
Джерело:  online.ua

У Головному управлінні розвідки України повідомили, що Росія може готувати провокації на 9 травня.

Джерело: ГУР

Росія може готувати провокації на 9 травня

Представник ГУР МО України Андрій Юсов попередив, що Росія часто використовує символічні дати для вчинення провокацій.

Починаючи з 2014 року, окупанти використовують подібного роду провокації і не виключено, що і зараз ми з цим стикнемось. У цій ситуації провокації можуть бути спрямовані російськими спецслужбами проти російського цивільного населення і приурочені до певних дат, наприклад, 9 травня, — зазначив він.

Також Юсов припустив, що росіяни можуть вчинити провокації проти Білорусі. За його словами, така російська «операція під фальшивим прапором» може мати на меті втягнути білоруську армію у війну проти України.

Ніхто ані в Україні, ані в решті світу в подібні вистави вже не повірить. Хоча це не означає, що провокацій не буде, — підкреслив Юсов.

Війська РФ можуть готувати провокації в Запорізькій області

Нагадаємо, що мер окупованого Мелітополя Іван Федоров заявив, що окупанти можуть готувати провокації на фоні так званої евакуації, яку вони оголосили в Запорізькій області.

Ця "часткова евакуація", яку вони оголосили, йде надто швидко і є версія, що вони можуть готуватися для провокацій серед цивільних. Можемо це побачити на прикладі Токмаку, де з вчорашнього дня масово "евакуюють" людей, — зазначає Федоров.

Федоров зазначив, що з Токмаку раз на 20-30 хвилин від’їжджали автобуси, в яких була лише третина цивільних, а інші — переодягнені військові.

Здебільшого автобуси їдуть в Бердянськ. Там залишають цивільних, а військових везуть далі в Маріуполь, — пояснює Федоров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?