Хто отримав найбільшу вигоду від зливу секретних документів у США — відповідь глави ГУР Буданова
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто отримав найбільшу вигоду від зливу секретних документів у США — відповідь глави ГУР Буданова

Хто отримав найбільшу вигоду від зливу секретних документів у США — відповідь глави ГУР Буданова
Джерело:  online.ua

За словами глави Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, оприлюднення секретних документів Міноборони США було найбільш вигідно саме для Росії.

Джерело:  ABC News

За витоком секретних документів Пентагону стоїть Росія 

Росія є єдиним бенефіціаром цього. Ми отримаємо остаточну відповідь лише після завершення розслідування… У нас є зв'язок з відповідними службами в США – і буквально з перших годин ми почали розмовляти, - зазначив Буданов.

При цьому Буданов не став коментувати найбільш резонансну інформацію з оприлюднених документів, включаючи те, що американські офіційні особи прослуховували внутрішні українські дискусії про завдання ударів по цілях у глибині Росії.

За словами очільника ГУР, інформаційна війна не є чимось новим.

На його думку не має ризику того, що через оприлюднення секретних даних відносини між Україною та США погіршаться.

Він також не очікує великого впливу витоку даних на хід війни.

Якщо є проблема, вона буде вирішена. Якщо проблеми не буде – ще краще. Це не зможе вплинути на реальні результати наступальної операції, - наголосив Буданов.

Чи вплине виток секретних документів Пентагону на контрнаступ ЗСУ 

На переконання очільника ГУР, оприлюднення секретних даних Пентагону ніяк не вплине на запланований контрнаступ ЗСУ.

При цьому офіційні особи в США дотримуються думки, що заплановий контрнаступ ЗСУ не буде настільки успішним, як минулорічний на Харківщині та Херсонщині.

Якими будуть результати цих дій? Я думаю, що в найближчому майбутньому всі це побачать і відчують. Успіх цієї наступальної операції вкрай необхідний. Без перемог рано чи пізно постане питання, чи варто продовжувати підтримувати Україну, - підкреслив Буданов.

Буданов знову пообіцяв повернути Кримський півострів і висміяв неприховані ядерні погрози президента Росії Владіміра Путіна та невдалий "зимовий наступ", який закінчився мінімальними здобутками і великими втратами.

Вивчаючи карту Росії, Буданов передбачив "сейсмічні зміни" в сусідній країні, які, на його думку, зіграють свою роль у завершенні війни Володимира Путіна на користь України.

Кордони можуть бути змінені. Це штучно створена помилка, і зараз настав момент, коли ця країна може розвалитися, - підкреслив Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?