У секретних документах Пентагону йдеться про згоду Китаю поставляти зброю РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У секретних документах Пентагону йдеться про згоду Китаю поставляти зброю РФ

У секретних документах Пентагону йдеться про згоду Китаю поставляти зброю РФ
Джерело:  online.ua

У оприлюднених секретних документах Міноборони США є інформація про згоду Китаю щодо поставок зброї Росії. 

Джерело:  The Washington Post

Що відомо про готовність Китаю поставляти зброю Росії 

За інформацією видання, внесена до секретних документів інформація, базується на перехопленні спецслужбами США повідомлення Служби російської зовнішньої розвідки.

У перехопленому повідомленні стверджується, що Центральна військова рада Китаю схвалила поступову передачу озброєнь Росії і вимагала засекретити цю інформацію.

Автори матеріалу підкреслюють, що зброю планували замаскувати під звичайні товари.

Документ, що містив цю інформацію був із грифом  "цілком таємно" і мав назву "Пекін повідомляє, що схвалює постачання летальної допомоги Росії".

Один з неназваних високопоставлених американських чиновників адміністрації президента США у коментарі WP заявив, що Китай поки не передавав Росії зброю.

Але ми, як і раніше, стурбовані і продовжуємо уважно стежити за ситуацією, - зазначив представник Білого дому.

Таку оцінку журналістам підтвердив інший чиновник з Міноборони США.

Хто міг стояти за витоком секретних документів Пентагону 

За інформацією видання  The New York Times, адміністрував невелику ігрову групу на платформі Discord, де з початку були оприлюднені секретні документи, 21-річний військовий розвідувального підрозділу Повітряної Нацгвардії у штаті Массачусетс.

Автори матеріалу повідомляють, що військовий нацгвардії Джек Тейшейра адміністрував приватну інтернет-групу під назвою Thug Shaker Central, яка об'єднувала близько 30 осіб, серед яких переважно підлітки та молодь.

Учасники групи цікавились зброєю, інтернет-мемами на расистську тематику і відеоіграми.

За словами двох американських чиновників у розмові із журналістами видання, наразі слідчі планують провести бесіду із Тейшейрою стосовно появи секретних документів Пентагону у групі.

Один із чиновників заявив, що у Тейшейри може бути інформація, що має стосунок до розслідування.

Наразі представники ФБР вже кілька днів шукають підозрюваного у зливі секретної інформації.

Журналісти видання, поговорили з чотирма членами чат-групи Thug Shaker Central. Один із них сказав, що знає людину, яка здійснила витік, щонайменше три роки. При цьому він зустрічався з ним особисто і називав його О.Г.

Друзі описали його як старшого, ніж більшість членів групи, які були в підлітковому віці, і безперечного лідера. Один із друзів сказав, що О.Г. мав доступ до документів розвідки завдяки своїй роботі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?