США невдовзі мають виявити причетних до зливу секретних документів Пентагону — Байден
Категорія
Політика
Дата публікації

США невдовзі мають виявити причетних до зливу секретних документів Пентагону — Байден

США невдовзі мають виявити причетних до зливу секретних документів Пентагону — Байден
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден заявив про прогрес у розслідуванні представниками уряду інциденту з оприлюдненням секретних документів Міноборони США. Причетні невдовзі мають бути виявлені.

Джерело:  CNN

США близькі до виявлення причетних до витоку секретних документів Пентагону

Як ви знаєте, триває повномасштабне розслідування. Розвідувальна спільнота і Міністерство юстиції наближаються до його завершення, - зазначив Байден у своєму першому коментарі з приводу цього інциденту.

Президент США підкреслив, що сам факт витоку турбує його більше, а ніж зміст оприлюднених документів.

Але наскільки мені відомо, на даний момент немає нічого, що могло б мати якісь наслідки, - запевнив Байден.

Витік секретних документів не вплине на контрнаступ ЗСУ 

На переконання колишнього командувача армії США в Європі Бена Ходжеса, виток секретних документів Міноборони США не завадить проведенню контрнаступу ЗСУ.

За його словами, більше України через це виток мають бути засмучені США, які знову показали свою вразливість.

За словами військового, головний збиток було завдано інформацією про ймовірне прослуховування Південної Кореї з боку США. Хоча південнокорейські спецслужби вже заявили, що ці дані в документах "сфабриковані".

Один з витоків був про те, що США прослуховують розмови в уряді Південної Кореї, щоб з'ясувати, чи збирається ця країна погодитися на продаж боєприпасів Україні. Саме те, що ми прослуховуємо уряд Південної Кореї, намагаючись зрозуміти, до чого він схиляється, було найбільш руйнівним. Можна припустити, що всі слухають всіх, однак це не скасовує факту, що це дуже незручна ситуація, - підкреслив Ходжес.

При цьому колишній командувач армії США в Європі припустив, що дані про дефіцит боєприпасів в українських військових можуть бути цілком реальними.

Якщо ці дані справжні, то адміністрація президента США повинна не тільки щосили намагатися збільшити поставки, але і повернутися до розгляду питання про надання F-16 або інших винищувачів, - зазначив Ходжес.

Ходжес підкреслив, що США повинні допомогти Україні, будь то винищувачами F-16 або тактичними ракетами АТАСМЅ, снарядами або високоточними засобами більшої дальності, які змусили б РФ відмовитися від використання Криму для нанесення ракетних ударів по українській території.

Кораблі виходять в Чорне море і запускають ракети по українських будинках, після чого повертаються в порт. Чому б нам не допомогти Україні придушити в Севастополі Чорноморський флот або ВПС Росії або ці безпілотники, які запускають з Криму? - питається Ходжес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?