ФБР окреслило коло підозрюваних у причетності до витоку секретних документів — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБР окреслило коло підозрюваних у причетності до витоку секретних документів — CNN

ФБР окреслило коло підозрюваних у причетності до витоку секретних документів — CNN
Джерело:  online.ua

Слідчі ФБР близькі до виявлення причетних до витоку секретних документів Пентагону. Наразі коло підозрюваних суттєво звузилось.

Джерело:  CNN

Що відомо про розслідування витоку секретних документів Пентагону 

За інформацією видання, слідчі ФБР виділили невелику кількість осіб, які можуть причетні до зливу секретної інформації.

Наразі у відомстві працюють над версією, за якою згодом будуть представлені звинувачення.

У ФБР вважають, що вони близькі до встановлення особи людини, яка стоїть за витоком, - зазначають журналісти видання.

За словами одного зі співрозмовників видання, розслідування щодо виявлення причетних проходить набагато швидше, а ніж оцінка представниками Міноборони збитків від оприлюднення секретної інформації.

Які наразі є версії витоку секретних документів 

За інформацією видання  The Wall Street Journal, наразі слідчі розглядають версію оприлюднення секретної інформацїі Пентагону по необережності.

Однак правоохоронці не виключають і версії діяльності представників іноземної розвідки.

Окрім цього також пропрацьовується версія того, що дані були загублені через необережність, а потім опубліковані людьми, які не мали до них доступу.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що команда з аналізу цифрових загроз нещодавно виявила спробу групи "Вагнер" і російської розвідки проникнути на ігрові платформи, такі як Discord.

На його думку, росіяни частково використовують ігрові спільноти, зокрема Discord, для публікації інформації та її поширення. Він сказав, що його компанія консультує уряди з цього приводу.

Сміт закликав до створення національної стратегії зі зміцнення кіберзахисту з використанням штучного інтелекту, посилаючись на загрозу з боку Китаю та Ірану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?