У Харкові пролунав потужний вибух
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові пролунав потужний вибух

У Харкові пролунав потужний вибух
Джерело:  online.ua

Жителі Харкова повідомили про потужний вибух у місті у той час, коли не було оголошення про повітряну тривогу.

Джерело: "РБК-Україна"

Що відбувається у Харкові 

Потужний вибух було чутно у всіх районах міста. При цьому повітряна тривога не працювала.

За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, за попередню добу кремлівська окупаційна армія не обстрілювала місто.

Штаб оборони не зафіксував обстрілів по Харкову протягом останньої доби, - повідомив Синєгубов.

Між тим, за інформацією від керівників ОВА, армія РФ обстріляла Сумську область, а також завдала ударів по Харківщині та Дніпропетровщині.

За добу ворог здійснив 18 обстрілівСумщини з різних видів озброєння. Постраждали Хотинська, Есманська, Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Шалигінська, Новослобідська громади. Під час одного із обстрілів ввечері 8 липня  постраждав місцевий фермер  у Краснопільській громаді. Уламки мін потрощили авто, два з них влучили у шию чоловіку, який саме був за кермом. Його доставили в лікарню, наразі життю людини нічого не загрожує. Вночі були ракетні обстріли Білопільської та Миропільської громад.

Фото -  facebook.com/MNS.GOV.UA

На Дніпропетровщині ворог з РСЗВ "Град" обстріляв житлові квартали Інгулецького району у Кривому Розі. Загинула жінка. ЇЇ чоловіка і дитину госпіталізували із осколковими пораненнями. Також пошкоджено школу та кілька будинків.

На Харківщині протягом ночі окупанти обстрілювали село Подвірки. Відбулося загоряння хвойної підстилки та намету ресторанного комплексу. Так само загорілася хвойна підстилка на площі 2 га у с. Рокитне. Вночі в Ізюмському районі внаслідок обстрілів сталося загорання естакади мазуту.

За попередніми даними – постраждалих немає. По області протягом доби із артилерії наносили удари по Чугуївському, Богодухівському районах. Горіли приватні будинки, двічі ворог влучав у поля з пшеницею, ячменем – горіли до 10 га площ. На Ізюмщині росіяни також обстріляли птахокомплекс. Протягом доби постраждала одна людина через обстріли в Циркунах.

На Луганщині протягом ночі було зафіксовано 8 артилерійських обстрілів, 3 – мінометні та 9 ракетних ударів по українських позиціях в районі Бахмуту.

На Донеччині в результаті ворожих обстрілів протягом доби 5 загиблих та 7 поранених мирних жителів.

Під вогнем були Бахмут, Авдіївка, Мар’їнка, с.Георгіївка, с. Новомиколаївка, с. Миролюбівка, с. Хрестище, с. Зайцеве. Пошкоджено 3 приватних житлових будинків, 1 багатоповерхівка, автобаза, дачний кооператив. Вночі і на ранок росіяни обстріляли Слов'янськ, Гірник, Часів Яр та здійснили удар (попередньо – ракетний) по Дружківці. На цю хвилину відомо про щонайменше двох поранених цивільних. В області відсутнє газопостачання та частково вода й електрика. Керівництво області закликає населення до евакуації.

Зранку окупанти обстрілювали Миколаїв. Баштанський район: 8 липня внаслідок влучання боєприпасів та їх уламків горіли пожнивні залишки та суха трава на відкритій території с. Добре Баштанської громади. Вночі обстрілів зазнали станція Березнегувате, с. Мурахівка та с. Калинівка Березнегуватської громади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?